Mendy won vorig seizoen de Champions League met Chelsea.
Volledig scherm
PREMIUM
Mendy won vorig seizoen de Champions League met Chelsea. © AP

Van de dop naar de top: het inspirerende verhaal van Édouard Mendy, de eerste Afrikaan die zich beste keeper ter wereld mag noemen

Buitenlands voetbal‘Jamais lâcher.’ Laat het hoofd nooit hangen. Op zijn drieëntwintigste stond Édouard Mendy (29) met honderden werklozen in een rij bij de lokale RVA. Vandaag heeft de doelman van Chelsea een Champions League op zijn palmares en is hij de eerste Afrikaanse keeper die een internationale bekroning krijgt - de beste ter wereld. Het inspirerende levensverhaal van ‘Édouard Scissorhands, met een link naar Thibaut Courtois. “Nog dagelijks herinner ik mezelf aan mijn ongewone tocht naar de top.” 

5 reacties

 • Carl Peeters

  4 maanden geleden
  Er is maar 1 beste keeper van de wereld en dat is onze Courtois.
 • Mark Marken

  4 maanden geleden
  Beste Filip Vanlaeken, toch typisch dat Courtois in België altijd het lijstje aanvoert, maar daarbuiten niet. Hoe komt dat toch?
 • Filip Vanlaeken

  4 maanden geleden
  Hola : 2de beste keeper ! Go Thibaut !
 • rudi swinnen

  4 maanden geleden
  Wat een fantastisch levensverhaal . En filmscenario waardig
 • Kitty Durinck

  4 maanden geleden
  Proficiat, een voorbeeld voor velen.
 1. BINNENKIJKEN. Van zwembad tot opvallende dressing: de villa waar ‘s werelds best betaalde coach Simeone z’n gejaagde leven kan ontvluchten
  Play
  Time-out

  BINNENKIJ­KEN. Van zwembad tot opvallende dressing: de villa waar ‘s werelds best betaalde coach Simeone z’n gejaagde leven kan ontvluch­ten

  Elf jaar staat Diego Simeone (52) als coach aan het roer bij Atletico Madrid. De Argentijn leidde de tweede club uit de Spaanse hoofdstad naar acht prijzen en is vandaag met een jaarloon van zo’n 43 miljoen euro de best betaalde voetbalcoach ter wereld. En Simeone investeerde z'n geld onder meer in een riante Madrileense villa.
 2. De klim van Clement: Monaco van nummer 8 naar de tweede plaats na 27 op 27
  Ligue 1
  8

  De klim van Clement: Monaco van nummer 8 naar de tweede plaats na 27 op 27

  Objectief bijna binnen. Philippe Clement heeft AS Monaco naar een voorlopige tweede plaats in de Ligue 1 gegidst. Mooie klim, nog straffere reeks. Geen ploeg in de Ligue 1 doet beter dan AS Monaco met 39 punten. De Monegasken wonnen negen matchen op rij en zijn opgeklommen van plaats 8 naar die ene plek, achter de ongenaakbare kampioen PSG. Monaco haalde zaterdag tegen Brest een 0-2-achterstand op (4-2-winst).
 1. Engelse media kijken de ogen uit en diepen verhaal over De Bruynes vroegere buurman op: “De Wolves vervloeken die tuinliefhebber”
  Premier League
  16

  Engelse media kijken de ogen uit en diepen verhaal over De Bruynes vroegere buurman op: “De Wolves vervloeken die tuinlief­heb­ber”

  Drie keer met links - zijn zogezegd mindere voet. Hattrick in 18 minuten. En er waren slechts 24 minuten gespeeld op Molineux, de derde snelste drieklapper ooit sinds een Premier League-match is gestart. De Wolven opgegeten door De Bruyne. In de Engelse media doen ze er nog wat superlatieven bij in het al veel pagina’s tellende lofboek van de Rode Duivel. “De Bruyne in je ploeg hebben, is alsof je met drie voetballers meer speelt.”
 2. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.