Aleksander Ceferin.
Volledig scherm
Aleksander Ceferin. © AFP

UEFA-voorzitter Ceferin "zwaar verontrust" over FIFA-plannen voor tweejaarlijks WK

Buitenlands voetbalUEFA-voorzitter Aleksander Ceferin is “zwaar verontrust” over de plannen die de Wereldvoetbalbond FIFA heeft om het WK voetbal tweejaarlijks te laten plaatsvinden, zo blijkt uit correspondentie tussen de UEFA-voorzitter en Ronan Evain, CEO bij het overkoepelende supportersorgaan Football Supporters Europe, die nieuwsagentschap AP gisteren kon inkijken.

11 reacties

 • Raymundo Goethals

  1 maand geleden
  4 jaar is veel te veel. Kdb 3x (12j) en einde carriere. 2 jaar zo veel leuker zijn. Het EK had nauwelijks interesse elders en copa america volge niemand... dus?
 • Willem Leeuw

  1 maand geleden
  Ik zou het toejuichen ware het niet dat de kansen op het spelen van een eindtoernooi kleiner worden 16 clubs tegen 32 op EK. En mss worden de 16 clubs wel minder ten faveure van de andere werelddelen. Wel meer kansen om wereldkampioen te worden.
 • Peter Berg

  1 maand geleden
  Geld...enige drijfveer.
 • Jorick Lefever

  1 maand geleden
  Als alle andere toernooien vervangen worden door elk 2 jaar een wk is dit heel goed, en dan hebben Europese ploegen ook geen probleem meer met de Afrika cup en dergelijke, als het extra tornooi is is het gekkenwerk
 • Hans Verelst

  1 maand geleden
  Hij doet me denken aan de club brugge supporters tegenwoordig, in 80 pct van hun reacties gaat het over geld en hoeveel. Vroeger spraken supporters over een palmares. Bij gebrek traan nu dus over geld. Het voetbal verliest zijn waarde.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.