Door de uitschakeling in de Europa League kan Juventus op 11 mei aan de bak tegen AS Roma.
Volledig scherm
Door de uitschakeling in de Europa League kan Juventus op 11 mei aan de bak tegen AS Roma. © PHOTO_NEWS

Topper AS Roma-Juventus verplaatst naar 11 mei

De topper op de voorlaatste speeldag van de Serie A tussen AS Roma en Juventus is verplaatst van vrijdag 9 naar zondag 11 mei. Dat werd beslist na de uitschakeling van de 'Oude Dame' in de halve finale van de Europa League, donderdag tegen Benfica (2-1/0-0). De Italiaanse Voetbalbond (FIGC) deelde het nieuws vandaag mee.

 1. Scoreloze remise levert Benfica nieuwe finale op

  Scoreloze remise levert Benfica nieuwe finale op

  Benfica Lissabon mag binnen veertien dagen nog een keertje terug afreizen naar Turijn. Het koste bloed, zweet en tranen, maar de Portugese topclub wist vanavond de 2-1 voorsprong uit de heenwedstrijd met verve te verzilveren. Het werd een intense, maar toch vrij kansarme wedstrijd waarin Juventus de finaleambities te weinig kracht in kon bijzetten (0-0). De tweede gele kaart van Peréz, zo'n twintig minuten tijd, bracht verse moed voor Antonio Conte en dezijnen, maar uiteindelijk kwamen de bezoekers nooit meer in de problemen. Benfica blijft zo in de running voor vier prijzen, terwijl de 'Oude Dame' een finale in eigen huis door de neus geboord ziet. Dat zorgde in het slot nog voor heel wat tumult naast de zijlijn, waarin de pas vervangen Markovic (Benfica) en bankzitter Vucinic (Juve) nog rood zagen.
 2. Hij mag altijd ietsje meer: Ibrahimovic vliegt volgende week met helikopter naar festival om te presenteren en te zingen
  Buitenlands voetbal
  2

  Hij mag altijd ietsje meer: Ibrahimo­vic vliegt volgende week met helikopter naar festival om te presente­ren en te zingen

  Zlatan mag altijd ietsje meer. De Zweedse spits combineert volgende week het leven als profvoetballer met dat van presentator bij een muziekfestival. Volgens La Gazzetta reist hij per helikopter over en weer. Er is kritiek op z’n uitstapjes. “Maar als er één kampioen is die dergelijke druk aankan, dan is hij het wel”, sust AC Milan-coach Pioli.
 1. Amateurbeelden tonen hoe Van der Poel als een raket omhoog vloog, Alaphilippe: “En ik dacht dat ik snel reed”
  Play
  Wielrennen
  34

  Amateur­beel­den tonen hoe Van der Poel als een raket omhoog vloog, Alaphilip­pe: “En ik dacht dat ik snel reed”

  7 maart
 2. Van Aert: "Inhoud is er, maar ik mis nog wat scherpte"
  Play

  Van Aert: "Inhoud is er, maar ik mis nog wat scherpte"