AFP
Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

Tom Saintfiet beleeft Afrikaans sprookje als bondscoach van Gambia: “Of ik aan de slag wil in België? Ja. Maar ik ga niet bedelen om een club”

Africa CupPal tussen Afghanistan en Jemen op plek 150 van de Fifa-ranking, daar situeert Gambia zich. Maar met de Belgische wereldreiziger Tom Saintfiet (48) als bondscoach staan ze in hun eerste Africa Cup ooit wel meteen in de kwartfinale. Een open babbel met de Belg die Gambia op wereldkaart zet. 

6 reacties

 • Ivan Smissen

  4 maanden geleden
  Ik zou hem graag bij STVV zien in plaats van Hollerbach en in plaats van die Duitse assistent die zijn eigen supporters gaat uitdagen.
 • Louis de Gres

  4 maanden geleden
  Ik heb de miniemen van Olympique Deurne getraind gedurende 3 maanden en daar waren nog geen krakken bij maar ze stonden er als ploeg , wonnen alles en hadden plezier en ik ook , dus ik denk dat hij best ginder blijft en plezier maakt met zijn Gambia en regelmatig eens een feestje heeft want de prestatie dat die ploeg levert is geweldig.
 • Jonathan Schoonbroodt

  4 maanden geleden
  Alsof een paar matchen winnen met wat geluk alles verandert??! NIET dus, eenmaal in België wordt dit een afgaan voor hem
 • Marc De Win

  4 maanden geleden
  Daar spelen er niet enkel voor het geld.
 • Bob Fréson

  4 maanden geleden
  Ne goeie raad: blijf daar, want hier zit men niks met jouw in, niet de pers, niet de voetbalbond. En der is hier nog te veel omkoperij met zwart geld met scheidsrechters en de var. In Gambia is nog veel voetbal plezier en hebben ze nog respect voor wat u doet en hoe jij uw team bijstaat.
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 3. Gefrustreerde West Ham-coach keilt bal richting nietsvermoedende ballenjongen: "Hij kwam net goed voor een volley”
  Play
  Europa League

  Gefrus­treer­de West Ham-coach keilt bal richting nietsver­moe­den­de ballenjon­gen: "Hij kwam net goed voor een volley”

  Niet West Ham, maar Eintracht Frankfurt speelt de finale van de Europa League. En dat zorgde gisteravond voor frustraties bij de Engelsen. Vooral West Ham-coach David Moyes viel uit zijn rol. De Schot knalde gefrustreerd een bal naar een ballenjongen en kreeg daarvoor een rode kaart. Op de persconferentie achteraf kwam hij met opvallende excuses.