De negen Belenenses-spelers voor aanvang van de match.
Volledig scherm
De negen Belenenses-spelers voor aanvang van de match. © REUTERS

Tegenstander van Vertonghen en Benfica kampte met 13 spelers besmet met omikronvariant, match gestopt toen ze nog met zes op veld stonden

Buitenlands voetbalSpeelde Jan Vertonghen zaterdag de meest bizarre match uit zijn carrière? De Belgische recordinternational nam het met Benfica op tegen Belenenses, dat door een corona-uitbraak met amper negen spelers aan de match begon. Uiteindelijk moest de wedstrijd na 47' gestaakt worden omdat Belenenses nog over zes spelers beschikte. Het stond toen 0-7. Achteraf bleken dertien spelers van Belenenses besmet met de omikronvariant van het coronavirus. Na de match spraken de voorzitters van beide clubs van een grote schande.

6 reacties

 • Jean-Marie De Moor

  2 maanden geleden
  Hebben die geen jeugdspelers? Was het Moment om enkele jongeren de kans te geven
 • Jos Digneffe

  2 maanden geleden
  Ik dacht toch dat je met 6 spelers niet aan een wedstrijd mag beginnen maar als je met 6 komt te staan tijdens de match er nog altijd dient verder gespeeld Eens met 5 dient er gestopt. Het getal 765. Met minstens 7 beginnen, met 6 verder spelen en met 5 stoppen maar met 6 beginnen aan de match mag echter niet.
 • Erik Van der Veken

  2 maanden geleden
  Grandioos toch?!
 • Daisy Biesemans

  2 maanden geleden
  Oei, als dat maar goed afloopt. Heb de commentaar gelezen bij de 19 - 0 van de Belgische vrouwen tegen Armenië. Ik vrees dat Vertonghen persona nog grata zal worden bij de wereldverbeteraars.
 • Dirk Schautteet

  2 maanden geleden
  Tja, wat moet je daarop zeggen. Competitie vervalsing? Geen woorden voor.
 1. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.
 2. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.