De negen Belenenses-spelers voor aanvang van de match.
Volledig scherm
De negen Belenenses-spelers voor aanvang van de match. © REUTERS

Tegenstander van Vertonghen en Benfica kampte met 13 spelers besmet met omikronvariant, match gestopt toen ze nog met zes op veld stonden

Buitenlands voetbalSpeelde Jan Vertonghen zaterdag de meest bizarre match uit zijn carrière? De Belgische recordinternational nam het met Benfica op tegen Belenenses, dat door een corona-uitbraak met amper negen spelers aan de match begon. Uiteindelijk moest de wedstrijd na 47' gestaakt worden omdat Belenenses nog over zes spelers beschikte. Het stond toen 0-7. Achteraf bleken dertien spelers van Belenenses besmet met de omikronvariant van het coronavirus. Na de match spraken de voorzitters van beide clubs van een grote schande.

6 reacties

 • Jean-Marie De Moor

  6 maanden geleden
  Hebben die geen jeugdspelers? Was het Moment om enkele jongeren de kans te geven
 • Jos Digneffe

  6 maanden geleden
  Ik dacht toch dat je met 6 spelers niet aan een wedstrijd mag beginnen maar als je met 6 komt te staan tijdens de match er nog altijd dient verder gespeeld Eens met 5 dient er gestopt. Het getal 765. Met minstens 7 beginnen, met 6 verder spelen en met 5 stoppen maar met 6 beginnen aan de match mag echter niet.
 • Erik Van der Veken

  6 maanden geleden
  Grandioos toch?!
 • Daisy Biesemans

  6 maanden geleden
  Oei, als dat maar goed afloopt. Heb de commentaar gelezen bij de 19 - 0 van de Belgische vrouwen tegen Armenië. Ik vrees dat Vertonghen persona nog grata zal worden bij de wereldverbeteraars.
 • Dirk Schautteet

  6 maanden geleden
  Tja, wat moet je daarop zeggen. Competitie vervalsing? Geen woorden voor.
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. En zeggen dat ook dit een Rode Duivel had kunnen geweest zijn: 17-jarige ‘zoon van’ gooit hoge ogen in prestigieus jeugdtoernooi, maar kiest voor Portugal
  Play
  Buitenlands voetbal
  3

  En zeggen dat ook dit een Rode Duivel had kunnen geweest zijn: 17-jarige ‘zoon van’ gooit hoge ogen in prestigi­eus jeugdtoer­nooi, maar kiest voor Portugal

  Roberto Martínez zal mogelijk toch eens vloeken. Gisteren wonnen de youngsters van Benfica met sprekend gemak de finale van de Youth League en daar zat ook ene Diego Moreira voor wat tussen. De 17-jarige winger en zoon van gewezen Standard-middenvelder Almani Moreira is in ons land geboren en heeft dus ook de Belgische nationaliteit, maar hij koos intussen voor het shirt van Portugal. Al maakt dat natuurlijk weinig uit voor de vele topscouts die ‘m intussen al in hun boekje hebben staan.
 3. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.