De negen Belenenses-spelers voor aanvang van de match.
Volledig scherm
De negen Belenenses-spelers voor aanvang van de match. © REUTERS

Tegenstander van Vertonghen en Benfica kampte met 13 spelers besmet met omikronvariant, match gestopt toen ze nog met zes op veld stonden

Buitenlands voetbalSpeelde Jan Vertonghen zaterdag de meest bizarre match uit zijn carrière? De Belgische recordinternational nam het met Benfica op tegen Belenenses, dat door een corona-uitbraak met amper negen spelers aan de match begon. Uiteindelijk moest de wedstrijd na 47' gestaakt worden omdat Belenenses nog over zes spelers beschikte. Het stond toen 0-7. Achteraf bleken dertien spelers van Belenenses besmet met de omikronvariant van het coronavirus. Na de match spraken de voorzitters van beide clubs van een grote schande.

6 reacties

 • Jean-Marie De Moor

  2 jaar geleden
  Hebben die geen jeugdspelers? Was het Moment om enkele jongeren de kans te geven
 • Jos Digneffe

  2 jaar geleden
  Ik dacht toch dat je met 6 spelers niet aan een wedstrijd mag beginnen maar als je met 6 komt te staan tijdens de match er nog altijd dient verder gespeeld Eens met 5 dient er gestopt. Het getal 765. Met minstens 7 beginnen, met 6 verder spelen en met 5 stoppen maar met 6 beginnen aan de match mag echter niet.
 • Erik Van der Veken

  2 jaar geleden
  Grandioos toch?!
 • Daisy Biesemans

  2 jaar geleden
  Oei, als dat maar goed afloopt. Heb de commentaar gelezen bij de 19 - 0 van de Belgische vrouwen tegen Armenië. Ik vrees dat Vertonghen persona nog grata zal worden bij de wereldverbeteraars.
 • Dirk Schautteet

  2 jaar geleden
  Tja, wat moet je daarop zeggen. Competitie vervalsing? Geen woorden voor.