De negen Belenenses-spelers voor aanvang van de match.
Volledig scherm
De negen Belenenses-spelers voor aanvang van de match. © REUTERS

Tegenstander van Vertonghen en Benfica kampte met 13 spelers besmet met omikronvariant, match gestopt toen ze nog met zes op veld stonden

Buitenlands voetbalSpeelde Jan Vertonghen zaterdag de meest bizarre match uit zijn carrière? De Belgische recordinternational nam het met Benfica op tegen Belenenses, dat door een corona-uitbraak met amper negen spelers aan de match begon. Uiteindelijk moest de wedstrijd na 47' gestaakt worden omdat Belenenses nog over zes spelers beschikte. Het stond toen 0-7. Achteraf bleken dertien spelers van Belenenses besmet met de omikronvariant van het coronavirus. Na de match spraken de voorzitters van beide clubs van een grote schande.

6 reacties

 • Jean-Marie De Moor

  6 maanden geleden
  Hebben die geen jeugdspelers? Was het Moment om enkele jongeren de kans te geven
 • Jos Digneffe

  6 maanden geleden
  Ik dacht toch dat je met 6 spelers niet aan een wedstrijd mag beginnen maar als je met 6 komt te staan tijdens de match er nog altijd dient verder gespeeld Eens met 5 dient er gestopt. Het getal 765. Met minstens 7 beginnen, met 6 verder spelen en met 5 stoppen maar met 6 beginnen aan de match mag echter niet.
 • Erik Van der Veken

  6 maanden geleden
  Grandioos toch?!
 • Daisy Biesemans

  6 maanden geleden
  Oei, als dat maar goed afloopt. Heb de commentaar gelezen bij de 19 - 0 van de Belgische vrouwen tegen Armenië. Ik vrees dat Vertonghen persona nog grata zal worden bij de wereldverbeteraars.
 • Dirk Schautteet

  6 maanden geleden
  Tja, wat moet je daarop zeggen. Competitie vervalsing? Geen woorden voor.
 1. Philippe Clement en AS Monaco verspelen in 95ste minuut rechtstreeks Champions Leagueticket: “Maar fierheid is groter dan ontgoocheling”
  Play
  Ligue 1
  12

  Philippe Clement en AS Monaco verspelen in 95ste minuut recht­streeks Champions Leaguetic­ket: “Maar fierheid is groter dan ontgooche­ling”

  Wat een drama, wat een ontgoocheling. Philippe Clement en AS Monaco stonden op een minuut van de overwinning en Champions League-voetbal, maar in extremis maakte Lens nog 2-2. Monaco wordt derde en moet naar de voorrondes van het kampioenenbal. “Uiteraard komt dit hard aan. Maar als je ons parcours bekijkt, is de fierheid groter dan de ontgoocheling.”
 2. Engelse media kijken de ogen uit en diepen verhaal over De Bruynes vroegere buurman op: “De Wolves vervloeken die tuinliefhebber”
  Premier League
  17

  Engelse media kijken de ogen uit en diepen verhaal over De Bruynes vroegere buurman op: “De Wolves vervloeken die tuinlief­heb­ber”

  Drie keer met links - zijn zogezegd mindere voet. Hattrick in 18 minuten. En er waren slechts 24 minuten gespeeld op Molineux, de derde snelste drieklapper ooit sinds een Premier League-match is gestart. De Wolven opgegeten door De Bruyne. In de Engelse media doen ze er nog wat superlatieven bij in het al veel pagina’s tellende lofboek van de Rode Duivel. “De Bruyne in je ploeg hebben, is alsof je met drie voetballers meer speelt.”