Ronaldo sluisde megabedrag van 63,5 miljoen euro naar belastingparadijs

De Portugese voetbalvedette Cristiano Ronaldo en Manchester United-coach José Mourinho zouden voor miljoenen euro's belastingen ontweken hebben. Dat blijkt uit een onderzoek van de European Investigative Collaboration (EIC), een internationale groep onderzoeksjournalisten, die miljoenen documenten toegestuurd kregen van het klokkenluidersplatform Football Leaks. Ronaldo en Mourinho ontkennen de aantijgingen via een persmededeling van hun makelaar Jorge Mendes.

 1. Maradona begraven zonder hart, en door Cubaanse beschuldigd van verkrachting
  Play
  Maradona
  9

  Maradona begraven zonder hart, en door Cubaanse beschul­digd van verkrach­ting

  Bijna exact een jaar geleden (op 25 november) ging de dood van Diego Maradona op zijn zestigste als een schokgolf door de wereld. Na de begrafenis werd er al gespeculeerd over nalatigheid bij zijn overlijden, waarnaar onlangs nog een onderzoek is geopend. Deels de reden waarom hij vorig jaar is begraven zonder zijn hart. Dat stelt dokter en journalist Nelson Castro, die een boek over ‘Pluisje’ heeft geschreven.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.