EPA
Volledig scherm
© EPA

River Plate pakt eerste titel sinds 2014 in Argentinië, gigantisch feest barst los in Buenos Aires

VoetbalRiver Plate heeft voor het eerst sinds 2014 de landstitel veroverd in Argentinië. Drie wedstrijden voor het einde van de competitie verzekerde de ploeg van succestrainer Marcelo Gallardo zich al van het kampioenschap, door Racing Club in het eigen Monumental-stadion met 4-0 te verslaan. Met 12 punten voorsprong is River Plate niet meer in te halen.

1 reactie

 • Stefaan Cammans

  1 jaar geleden
  Een van de mooiste clubs ter wereld. In een continent waar voetbal nog religie is. Waar finales nog heen-en terug beslecht worden zoals het eigenlijk zou moeten. Waar het kampioenschap is opgesplitst in openings-en sluitingsrondes, waar degradatie berekend wordt over drie zo'n fases om tot een systeem van regelmatigheid te komen en ook kleine clubs bij een beperkte periode van pech niet tot de bedelstaf te veroordelen.
 1. Het leven in de cel van Dani Alves: 100 euro om te spenderen en verplaatst naar kleinere module uit vrees voor veiligheid
  7

  Het leven in de cel van Dani Alves: 100 euro om te spenderen en verplaatst naar kleinere module uit vrees voor veiligheid

  In afwachting dat zijn beroep op voorlopige vrijlating behandeld wordt, past Dani Alves zich met succes aan in de gevangenis waar hij nu al meer dan een week vertoeft. Zo heeft de voetballer (39), beschuldigd van verkrachting van een 23-jarige vrouw op 30 december in discotheek Sutton in Barcelona, een kaart van 100 euro gekregen om te leven, speelt hij voetbal op het binnenplein en wordt hij in bescherming genomen door medegevangene ‘Coutinho’, een ex-portier en gewezen lijfwacht van Ronaldinho.
 2. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 1. KIJK. Fase met Feyenoord-doelman in een hoofdrol werd al miljoenen keren bekeken, maar is actie nu gigantisch onsportief of net geniaal?
  time-out
  12

  KIJK. Fase met Feyenoord-doel­man in een hoofdrol werd al miljoenen keren bekeken, maar is actie nu gigantisch onsportief of net geniaal?

  Een actie van Feyenoord-doelman Justin Bijlow van afgelopen weekend tegen Twente gaat de wereld rond. In een poging om te voorkomen dat opponent Virgil Misidjan met een snelle ingooi kon profiteren van onoordeelkundig uitkomen van Bijlow, gooide de keeper met opzet een andere bal het veld in. Een enorm onsportieve actie volgens velen, geniaal volgens anderen.