Volledig scherm
© EPA

Ratko Svilar over zoon Mile: “Wij willen uitleenbeurt, maar Benfica...”

Buitenlands voetbalEindelijk duidelijkheid. “Benfica wil Mile niet kwijt”, zegt Ratko Svilar over zijn zoon. Maar de 19-jarige doelman wil stilaan wel spelen.

 1. Besmette Ronaldo keert terug naar Italië, hele selectie Juventus opnieuw in quarantaine
  Buitenlands voetbal

  Besmette Ronaldo keert terug naar Italië, hele selectie Juventus opnieuw in quarantai­ne

  Cristiano Ronaldo, die gisteren bij de Portugese selectie een positief testresultaat op Covid-19 kreeg, heeft vandaag het Portugese trainingscentrum in de rand van Lissabon verlaten. Hij vloog intussen met een privéjet terug naar Turijn, waar hij zijn quarantaine zal uitzitten. Ook de rest van de A-ploeg van Juventus zit trouwens in isolatie na een positieve test van Weston McKennie.
 2. Absolute klasse: Mbappé draagt doelpunt op aan achtjarig kankerpatiëntje
  Time-out

  Absolute klasse: Mbappé draagt doelpunt op aan achtjarig kankerpa­tiën­tje

  Klassegebaar van Kylian Mbappé, gisteren in de 4-0-overwinning van Paris Saint-Germain tegen Nîmes. De jonge wereldkampioen nam twee goals voor zijn rekening en bij de viering van één ervan, trok hij zijn wedstrijdshirt omhoog waarna er een boodschap te voorschijn kwam. “Goeie moed Lucas, ik ben bij jou”, stond er te lezen, waarmee hij zich richtte tot de achtjarige Lucas. Die is pas acht en een fervent supportertje van de Parijse topclub, maar strijdt ook tegen kanker. “Ik wou een kleine geste doen naar Lucas”, verklaarde Mbappé tijdens de rust al zijn gebaar. “Hij is mijn kleine vriend. Wij als profvoetballers zijn bevoordeeld, er zijn vele anderen die niet hetzelfde geluk hebben dan ons. Dus veel liefde aan Lucas en aan alle andere kinderen”, besloot de pijlsnelle aanvaller.
 3. Deense spits Nicklas Bendtner openhartig in biografie: “Ik vind het niet vreemd dat voetballers betalen voor seks”

  Deense spits Nicklas Bendtner openhartig in biografie: “Ik vind het niet vreemd dat voetbal­lers betalen voor seks”

  “Er is het licht. De perfecte kopbal die 60.000 fans in vervoering brengt. Niets kan je raken... Maar dan is er ook het zwarte gat.” In zijn biografie ‘Both Sides’ praat Nicklas Bendtner (32) over glorie maar is hij vooral openhartig over zijn diepe dalen. Van beloftevolle spits voor Arsenal naar verwaande Premier League-voetballer. Gokken en vrouwen incluis.