Prins William bewierookt Jake Daniels (17), de eerste Britse voetballer in 32 jaar die uit de kast komt: “Dit vergt moed”

Buitenlands voetbalBlackpool-speler Jake Daniels (17) heeft zich in een exclusief interview met Sky Sports geout als homo. De Engelsman is zo de eerste Britse voetballer sinds Justin Fashanu in 1990 die uit de kast komt. “De dag nadat ik het verteld had aan mijn ouders, scoorde ik vier goals. Dat toont wat voor een last er van mijn schouders viel.” Intussen heeft ook prins William lof geuit voor de coming out van Daniels.

5 reacties

 • Ronald Beintema

  1 maand geleden
  Respect jongen! Je bent wie je bent en je hoeft je niet anders voor te doen! Geniet!
 • Wim Offermans

  1 maand geleden
  Gelukkig woont hij niet in het armzalig bekrompen Florida. En het is Pride maand, heeft misschien een extra stimulans gegeven. Leef je leven, het is van jouw.
 • kris deka

  1 maand geleden
  Sterk van deze man.
 • leen dumon

  1 maand geleden
  Heel groot gelijk.Iedereen in gelijk welk land zou dit recht moeten hebben.Heel veel geluk met uw nieuwe leven.
 • Debbie Declercq

  1 maand geleden
  Respect man
 1. Oekraïne stap dichter bij WK na zege tegen Schotland: “Speelden voor de mensen in de loopgraven, voor zij die tot de laatste druppel bloed blijven vechten”
  Play
  WK voetbal
  3

  Oekraïne stap dichter bij WK na zege tegen Schotland: “Speelden voor de mensen in de loopgraven, voor zij die tot de laatste druppel bloed blijven vechten”

  Het Oekraïense voetbalelftal vervulde met verve zijn patriottische rol: het team klopte in Glasgow Schotland met 1-3 en blijft in de running voor het WK. Als Oekraïne zondag ook Wales klopt, mag het door de oorlog getroffen land zijn ticket voor Qatar boeken. “Deze zege is niet voor mij of het team, maar voor ons land", aldus bondscoach Oleksandr Petrakov.