Dries Mertens poseert met z'n nieuwe shirt.
Volledig scherm
Dries Mertens poseert met z'n nieuwe shirt. © Galatasaray

OFFICIEEL. Galatasaray kondigt komst van Dries Mertens aan en verklapt ook dat hij 2,9 miljoen euro netto plus premie van 1,1 miljoen zal verdienen

Buitenlands voetbalZijn nieuw avontuur bij Galatasaray kan beginnen. Met een beetje vertraging. Nadat Dries Mertens (35) maandagvoormiddag in het Liv Hospital slaagde voor zijn medische tests, kondigde de club om 20.15 uur zijn transfer officieel aan. Hoş geldin. Welkom in de hel van Istanboel. “In Napels zijn de fans ook gek”, zegt Mertens. “Maar tegelijk hangt er ook een familiale sfeer. Daarom ben ik naar hier gekomen. Ik wil hier een legende worden.” Hij gaat er 2,9 miljoen netto verdienen en krijgt ook een tekenpremie van 1,1 miljoen. 

23 reacties

 • leo Mariën

  2 maanden geleden
  Groot gelijk Dries, go for it!
 • jan boden

  2 maanden geleden
  Met hun schuldenberg van 200 miljoen kan dat er ook nog wel bij zeker ?
 • eric debanne

  2 maanden geleden
  Luc de hert : heel juist verwoord ! Gewoon de waarheid helaas ... Ik vrees ervoor...🙄
 • roger goddeeris

  2 maanden geleden
  Wat heeft dit nog met sport te maken.Gewoon haantjes gedrag van iemand die graag in de belangstelling staat om aan zijn trekken te komen,heeft niks met sport te maken.
 • Luc DE HERT

  2 maanden geleden
  Livinus heeft gelijk: voor een vijfde meer loon de club van je leven in de steek laten ?? En nog een legende worden op je 35e?? Driesje toch…hopelijk wacht niet de afgang want in Turkije zijn ze nog heviger dan in zuid-Italië…
 1. Mertens komt in de schoonheid van chaos terecht: “De fans die mij met een aansteker op het hoofd raakten, waren doorheen de week mijn beste vrienden”
  PREMIUM
  Buitenlands voetbal

  Mertens komt in de schoonheid van chaos terecht: “De fans die mij met een aansteker op het hoofd raakten, waren doorheen de week mijn beste vrienden”

  Hoş geldin. Welkom. Er bestaan minder rumoerige oorden om als voetballer de ouwe dag door te brengen dan de hel van Istanboel. Bij Galatasaray komt Dries Mertens (35) in de schoonheid van chaos terecht. Met een maandelijkse bekommernis: zou die 250.000 euro tijdig op de rekening staan? Impressies uit een voetbalgekke stad met een speciale aantrekkingskracht: “De voorzitter duwde me een vlag van Galatasaray in mijn handen in een vol stadion. Mijn contract was op dat moment nog niet onderhandeld.”
 2. Voetballers Iran steunen demonstranten en vrouwen met protest tijdens duel met Senegal
  Buitenlands voetbal
  3

  Voetbal­lers Iran steunen demonstran­ten en vrouwen met protest tijdens duel met Senegal

  De voetballers van de nationale ploeg van Iran hebben voorafgaand aan de oefeninterland tegen Senegal geprotesteerd tegen het geweld in hun land. De spelers kwamen in Oostenrijk het veld op in volledig zwarte jassen over hun wedstrijdshirt, zodat het logo van de nationale bond niet te zien was tijdens het volkslied. De voetballers lieten zo hun onvrede blijken over de vaak harde manier waarop de religieuze politie in Iran optreedt tegen demonstraties in het land.