Dries Mertens poseert met z'n nieuwe shirt.
Volledig scherm
Dries Mertens poseert met z'n nieuwe shirt. © Galatasaray

OFFICIEEL. Galatasaray kondigt komst van Dries Mertens aan en verklapt ook dat hij 2,9 miljoen euro netto plus premie van 1,1 miljoen zal verdienen

Buitenlands voetbalZijn nieuw avontuur bij Galatasaray kan beginnen. Met een beetje vertraging. Nadat Dries Mertens (35) maandagvoormiddag in het Liv Hospital slaagde voor zijn medische tests, kondigde de club om 20.15 uur zijn transfer officieel aan. Hoş geldin. Welkom in de hel van Istanboel. “In Napels zijn de fans ook gek”, zegt Mertens. “Maar tegelijk hangt er ook een familiale sfeer. Daarom ben ik naar hier gekomen. Ik wil hier een legende worden.” Hij gaat er 2,9 miljoen netto verdienen en krijgt ook een tekenpremie van 1,1 miljoen. 

23 reacties

 • leo Mariën

  2 maanden geleden
  Groot gelijk Dries, go for it!
 • jan boden

  2 maanden geleden
  Met hun schuldenberg van 200 miljoen kan dat er ook nog wel bij zeker ?
 • eric debanne

  2 maanden geleden
  Luc de hert : heel juist verwoord ! Gewoon de waarheid helaas ... Ik vrees ervoor...🙄
 • roger goddeeris

  2 maanden geleden
  Wat heeft dit nog met sport te maken.Gewoon haantjes gedrag van iemand die graag in de belangstelling staat om aan zijn trekken te komen,heeft niks met sport te maken.
 • Luc DE HERT

  2 maanden geleden
  Livinus heeft gelijk: voor een vijfde meer loon de club van je leven in de steek laten ?? En nog een legende worden op je 35e?? Driesje toch…hopelijk wacht niet de afgang want in Turkije zijn ze nog heviger dan in zuid-Italië…
 1. Mertens komt in de schoonheid van chaos terecht: “De fans die mij met een aansteker op het hoofd raakten, waren doorheen de week mijn beste vrienden”
  PREMIUM
  Buitenlands voetbal

  Mertens komt in de schoonheid van chaos terecht: “De fans die mij met een aansteker op het hoofd raakten, waren doorheen de week mijn beste vrienden”

  Hoş geldin. Welkom. Er bestaan minder rumoerige oorden om als voetballer de ouwe dag door te brengen dan de hel van Istanboel. Bij Galatasaray komt Dries Mertens (35) in de schoonheid van chaos terecht. Met een maandelijkse bekommernis: zou die 250.000 euro tijdig op de rekening staan? Impressies uit een voetbalgekke stad met een speciale aantrekkingskracht: “De voorzitter duwde me een vlag van Galatasaray in mijn handen in een vol stadion. Mijn contract was op dat moment nog niet onderhandeld.”
 2. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.