Instagram
Volledig scherm
© Instagram

N€ymar: de melkkoe van zijn vader die tot de laatste druppel wordt uitgemolken

Globaal supersterrendom is altijd het doel geweest. Rijker dan Ronaldo, invloedrijker dan Beckham. Zoals een boer die over de prijs van zijn oogst onderhandelt voor hij heeft gezaaid, zo perste Neymar Sr. het maximum uit opbodspelletjes en gegoochel met rechten. Dissectie van de melkkoe Neymar Jr. (25): eerst merk, dan pas voetballer.

 1. Recordbedrag in perspectief: je koopt er zowat de hele kern van Tottenham mee op

  Recordbe­drag in perspec­tief: je koopt er zowat de hele kern van Tottenham mee op

  Het nieuws van de dag is zonder enige twijfel de nakende transfer van Neymar naar PSG. Met zijn overgang is zo'n 222 miljoen euro gemoeid, daarmee wordt de Braziliaan de duurste transfer uit de geschiedenis. Meer nog, het bedrag is zo goed als een verdubbeling van het vorige record, dat op naam stond van Paul Pogba. Eerder toonden we al aan wat je met het duizelingwekkend hoge bedrag allemaal kan kopen. Maar het wordt zo mogelijk nog absurder wanneer je de som gaat vergelijken met andere (opgetelde) transfersommen in het voetbal. Zo komt het bedrag ongeveer overeen met de waarde van zowat de totale kern van Tottenham Hotspur.
 1. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.