Sevilla tijdens de training in de Puskas Arena.
Volledig scherm
Sevilla tijdens de training in de Puskas Arena. © EPA

Nieuwe biologische bom in het voetbal? Plaats voor 20.000 fans tijdens Europese Supercup: “Dit is experimenteren met mensen”

Buitenlands voetbalDe schrik zit er goed in. Tot 20.000 fans kunnen vanavond in de Puskas Arena de Europese Supercup tussen Bayern München en Sevilla bijwonen. En dat terwijl het coronavirus in Boedapest wild om zich heenslaat. Er wordt gevreesd voor een nieuwe biologische bom. Karl-Heinz Rummenigge, de baas van Bayern, is niet op zijn gemak: “Iedereen krijgt hier buikpijn van.” 

  1. “Natuurlijk was Pelé beter dan Messi”: Paul Van Himst en Hugo Camps halen herinneringen op aan de 80-jarige Braziliaanse voetbalgod
    PREMIUM
    Buitenlands voetbal

    “Natuurlijk was Pelé beter dan Messi”: Paul Van Himst en Hugo Camps halen herinnerin­gen op aan de 80-jarige Braziliaan­se voetbalgod

    Pelé blaast vandaag 80 kaarsjes uit. De levende voetballegende schitterde twee decennia tussen 1958 en 1977 in een tijd dat tv-verslaggeving beperkt was. Ex-Anderlechtspeler Paul van Himst (77), die nog tegen Pelé gevoetbald heeft, en onze columnist-voetbalromanticus Hugo Camps (77) zagen wel met éigen ogen hoe hij de titel als de ‘beste voetballer ooit’ verdient: “Pelé speelde al modern voetbal in de jaren vijftig.”