NEC supporters met een spandoek.
Volledig scherm
NEC supporters met een spandoek. © BSR/Soccrates

NEC over geweigerd spandoek met woord ‘zwart’: “Er worden conclusies getrokken die nergens op slaan”

Een spandoek met de tekst ‘zwart is de mysterie en de kracht van de magie’, is vrijdagavond voor de wedstrijd tussen NEC en Helmond Sport in de Nederlandse tweede klasse geweigerd. Dat bevestigt Jeroen Rengers, voorzitter van de supportersvereniging van NEC. Het woord ‘zwart’ zou mogelijk aanstootgevend kunnen zijn. “Er worden conclusies getrokken die nergens op slaan”, reageert algemeen directeur Wilco van Schaik.

24 reacties

 • Caroline Poelmans

  3 jaar geleden
  Voor mij graag een zwart, alley , een bruin brood... Gesneden ? Euhm, ja, liefst... Wat ? Ah, u mag enkel nog wit brood verkopen. Waar het ligt ? Helemaal links in het rek in die groene zakken. Ah ... ok. Dank u. Heeft u ook witte choco ?
 • Albert Gysels

  3 jaar geleden
  Nog even en er zullen voorstellen komen om de kleur 'zwart' anders te benoemen...de wereld wordt echt gek.
 • Louis Heyens

  3 jaar geleden
  oké, racisme it's NOT DONE maar als het zo blijft verder gaan kan binnenkort je geen "zwarte" inkt meer bestellen voor je printer ... zelfs "witte" of "gele" zelfs "rooie" inkt, ze duiden allemaal op een huidskleur. Waar zijn we toch mee bezig ??? Moeten we misschien kleuren van de politieke partijen (blauw, geel, bruin, paars, paars-geel, ... ) dan ook maar ineens verbieden
 • Ronny peckstadt

  3 jaar geleden
  vandaag is .........de kleur van jou lippen..............:-)
 • christophe laporte

  3 jaar geleden
  En weer zijn we de racisme weg op aan het gaan...
 1. Massale steun voor Gary Lineker, die lachend op Leicester-tribunes zit, BBC moet het ontgelden na kurkdroge ‘Match of the Day’
  20

  Massale steun voor Gary Lineker, die lachend op Leicester-tribunes zit, BBC moet het ontgelden na kurkdroge ‘Match of the Day’

  Geen Gary Lineker bij ‘Match of the Day’ gisterenavond. De presentator en ex-voetballer bekritiseerde recent op Twitter het nieuwe asielbeleid van de Britse regering en werd daarom (voorlopig?) aan de kant geschoven door de BBC. Lineker woonde gisteren Leicester-Chelsea bij en werd massaal gesteund, de BBC krijgt de wind van voren na de uitzending van gisteren.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. De buitenspelfase in de Clásico die Real Madrid definitief de titel kost: “Tijdens WK was het telkens duidelijk. Nu twijfel ik”
  27

  De buitenspel­fa­se in de Clásico die Real Madrid definitief de titel kost: “Tijdens WK was het telkens duidelijk. Nu twijfel ik”

  “We zullen tot het einde blijven vechten, maar je moet eerlijk zijn: La Liga is verloren”, sprak Thibaut Courtois na de ultiem verloren Clásico in Camp Nou. 2-1 werd het na een goal in minuut 92 van Kessié, maar tien minuten eerder was het voor hetzelfde geld 1-2. Een goal van Asensio werd wegens millimeters buitenspel afgekeurd. Tot onvrede van Real-coach Ancelotti.