Volledig scherm
PREMIUM
© Anp

Mo Salah, de farao van de Mersey: hoe de Liverpool-ster zich tussen Messi en Ronaldo nestelt

Champions LeagueWanneer AS Roma en Liverpool vanavond het veld van Stadio Olimpico betreden zal de herinnering van menig oudere voetballiefhebber gaan naar de beladen Europa Cup 1-finale van 1984 op dezelfde plek. Liverpool, dat op strafschoppen won, had indertijd de beschikking over een geweldig team, geleid door een Schotse koning: King Kenny (Dalglish). Nu 34 jaar later speelt er een Farao bij The Reds in de persoon van Mo Salah. De 25-jarige Egyptenaar staat op het punt de duopolie tussen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo te doorbreken. Of heeft hij dat al gedaan met zijn sublieme spel?

 1. Zijn partner is coronavrij, nu Ronaldo nog: CR7 bidt in zelfisolatie voor negatieve test zodat hij nog kan spelen tegen Messi
  Champions League

  Zijn partner is coronavrij, nu Ronaldo nog: CR7 bidt in zelfisola­tie voor negatieve test zodat hij nog kan spelen tegen Messi

  Speelt-ie of speelt-ie niet? Krijgen we een duel Messi versus Ronaldo? Dat is de grote hamvraag voor de clash tussen Juventus en FC Barcelona morgenavond in de Champions League. Cristiano (35) wacht ongeduldig op de uitslag van zijn laatste test op Covid-19 nadat hij vorige week donderdag opnieuw positief bleek te zijn. Trainen met de groep doet hij ook vandaag niet. Het goede nieuws alvast: zijn vriendin Georgina Rodriguez (26) is coronavrij.
 2. Corona haalde Belgische profvoetballer maanden uit roulatie en deed hem zelfs op intensieve zorg belanden: “Plots werd ik héél ziek. Het was bizar”
  Play
  Buitenlands voetbal

  Corona haalde Belgische profvoet­bal­ler maanden uit roulatie en deed hem zelfs op intensieve zorg belanden: “Plots werd ik héél ziek. Het was bizar”

  Applaus op het trainingsveld bij het Nederlandse Willem II deze voormiddag. Daar werd Elton Kabangu, een 22-jarige Belgische profvoetballer, opnieuw verwelkomd door zijn ploegmakkers. Kabangu (onder meer ex-AA Gent) werd drie maanden geplaagd door het coronavirus en belandde zelfs in het ziekenhuis, op de afdeling intensieve zorg.