Volledig scherm
PREMIUM
© Anp

Mo Salah, de farao van de Mersey: hoe de Liverpool-ster zich tussen Messi en Ronaldo nestelt

Champions LeagueWanneer AS Roma en Liverpool vanavond het veld van Stadio Olimpico betreden zal de herinnering van menig oudere voetballiefhebber gaan naar de beladen Europa Cup 1-finale van 1984 op dezelfde plek. Liverpool, dat op strafschoppen won, had indertijd de beschikking over een geweldig team, geleid door een Schotse koning: King Kenny (Dalglish). Nu 34 jaar later speelt er een Farao bij The Reds in de persoon van Mo Salah. De 25-jarige Egyptenaar staat op het punt de duopolie tussen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo te doorbreken. Of heeft hij dat al gedaan met zijn sublieme spel?

 1. Man City krabbelt recht na dreun van Tottenham: De Bruyne helpt z'n ploeg met twee assists aan ruime zege tegen Burnley, Mahrez scoort hattrick
  Play
  Premier League

  Vier keer 5-0 op rij tegen Burnley: De Bruyne regisseert Man City met 2 assists naar ruime zege, Mahrez scoort hattrick

  “1-0, 2-0, 3-0, 4-0, hey hey”. De uitslag van Manchester City – Burnley (5-0) klinkt doorgaans als de oude intro van FC De Kampioenen. Een hoogoplopend tellertje aan de ene kant van het scorebord. Dat was zaterdagmiddag niet anders: een voormalige kampioenenploeg domineerde in een regie van Kevin De Bruyne. Riyad Mahrez blonk uit met zijn eerste hattrick in loondienst bij City.
 1. Zo ging het er aan toe bij terugkeer Mike Tyson
  Play
  Boksen

  Zo ging het er aan toe bij terugkeer Mike Tyson

 2. Daar gaan we weer: Hazard voor zevende keer dit jaar out
  Play

  Daar gaan we weer: Hazard voor zevende keer dit jaar out