“Misdaad van een straatcrimineel”: Serie B opgeschrikt door vileine overtreding, voorzitter wil zelfs dat regering ingrijpt

Buitenlands voetbalIn Italië hebben ze deze dagen een vette kluif aan wat er zich zaterdag afgespeeld heeft in de Serie B-wedstrijd tussen Cittadella en SPAL. Helemaal aan het eind van de blessuretijd werd Simone Branca, de aanvoerder van de thuisploeg, uitgesloten omdat hij zijn noppen moedwillig op het hoofd van een tegenstander plantte.

4 reacties

 • eric debanne

  5 maanden geleden
  Voor goed schorsen...!
 • Jeanine Lierman

  5 maanden geleden
  Het is sowieso vreemd dat, spelers die aanslagen plegen op een voetbalveld en anderen doelbewust (dood)schoppen, slaan of kopstoten geven, niet door Justitie gestraft worden. Sla ik iemand op zijn gezicht op straat, wordt ik toch anders bestraft! Hebben die méér rechten bovenop de belastingvoordelen? Ook het gespeelde theater van sommige figuren(bijv. Neymar jr)zou men eens harder moeten aanpakken. Puur spelbederf.
 • Jan Swennen

  5 maanden geleden
  5 jaar schorsen, een vb stellen, en de club moet zijn contract afnemen.
 • Albert Middendorp

  5 maanden geleden
  Wij hadden vroeger als speler respect voor onze tegenstander, waren we gepasseerd dan lieten wij de tegenstander lopen en maakten we geen vuile fout langs achteren, ook hadden we voor de arbiter, die meestal alleen floot, de nodige respect. Waar is die mooie en plezante tijd gebleven? Toen werd voetbal niet door geld en sponsors beheerst, maar dronken beide teams en de arbiter na afloop gezellig samen een biertje of limonade in de kantine.
 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  5

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.