Marta scoorde gisteren haar zeventiende treffer op een WK.
Volledig scherm
Marta scoorde gisteren haar zeventiende treffer op een WK. © photonews/rv

Marta trapte zich in geschiedenisboeken, maar ook opvallende make-up hield volgers bezig

Buitenlands voetbalDe Braziliaanse legende Marta schreef gisteravond voetbalgeschiedenis. De 33-jarige aanvalster scoorde tegen Italië en stond zo voor de zeventiende keer aan het kanon op de wereldbeker. Geen man of vrouw deed ooit beter. Marta werd overladen met lof, maar volgers van het WK vrouwenvoetbal hadden ook aandacht voor haar opvallende lipstick.

7 reacties

 • Sacha VL

  2 jaar geleden
  Dat je de topschutters van vrouwen- en mannencompetities in dezelfde ranking zou opnemen is gewoonweg lachwekkend... En zoals Romain reeds zei, is het niveau totaal niet te vergelijken. Check team USA (wereldtop bij de vrouwen) die de boot ingingen tegen een U15-ploeg (FC Dallas) enkele jaren terug... cijfers liegen niet
 • Dietrich Van Helder

  2 jaar geleden
  @Romain Thyssens, daar zou ik toch niet teveel geld op verwedden als ik u was. Net zomin als met vrouwelijke wielrensters, die rijden de gemiddelde café rennersploeg finaal aan flarden denk ik. Top zijn in een sport met vrouwen is en blijft top.
 • Mario De stroo

  2 jaar geleden
  Ze is een fenomeen en beter dan heel wat mannen !
 • Romain Thyssens

  2 jaar geleden
  Het blijft vrouwenvoetbal, hé... Nationale vrouwenploegen worden van 'het kaske naar de muur' gespeeld door middelmatige caféploegen. Laat ons dit recordje met het correcte respect behandelen.
 • charlotte jacobs

  2 jaar geleden
  Tegenstander van Brazilië in achtste finale is nog niet gekend, maar is zeker Noorwegen niet. Die spelen tegen Australië in achtste finale. Tegen Brazilië is het of Duitsland, of Frankrijk!