Een beeld uit 2018: Ronald Koeman, toen bondscoach, tijdens een interland met Oranje.
Volledig scherm
Een beeld uit 2018: Ronald Koeman, toen bondscoach, tijdens een interland met Oranje. © ANP

Koeman krijgt zegen Van Gaal en wordt na Qatar opnieuw bondscoach van Oranje: “Ontzettend veel zin in deze uitdaging”

Buitenlands voetbalRonald Koeman volgt na het WK voetbal in Qatar (21 november-18 december) Louis van Gaal op als bondscoach van Nederland. Dat nieuws werd vandaag nu ook bevestigd door de Nederlandse voetbalbond (KNVB). Hij ondertekende een contract tot en met het WK van 2026. “We gaan op de ingezette weg verder”, klinkt het.

15 reacties

 • jozef van riel

  4 maanden geleden
  Idd Frank, maar zijn periodes bij Southampton en Everton waren dan weer niet zo groots hé! PLUS, laat Oranje in de steek om dan, ontslag na slechts enkele maanden bij Barça, terug te willen keren.
 • jan boden

  4 maanden geleden
  En straks vindt hij de club van zijn dromen en dan is hij weer weg natuurlijk.
 • Eric Bex

  4 maanden geleden
  Wat een trainersweelde heeft Nederland toch 🤗. Allemaal ronkende namen. De ene Champions League/EC1-winnaar wordt doodleuk door de andere vervangen.
 • Frank Vermeer

  4 maanden geleden
  Christiaan Vernist: bij Nederland heeft Koeman het juist erg goed gedaan. Na twee gemiste toernooien het EK gehaald en na in een groep met Frankrijk en Duitsland gezeten te hebben de finale van de Nations League gehaald, die nipt verloren werd van Portugal. Koeman heeft Nederland weer op de rit gezet. Dat De Boer het EK daarna verprutste is niet de schuld van Koeman maar van de KNVB.
 • Johan Janssen

  4 maanden geleden
  Deed het zeer goed bij zijn vorige passage.