AP
Volledig scherm
© AP

“Klap in je handen als je de koninklijke familie haat”: Celtic-fans verstoren minuut applaus voor Queen Elizabeth II

Buitenlands voetbalFans van de Schotse topclub Celtic hebben zich opnieuw niet van hun beste kant laten zien. Voor de aftrap van de uitwedstrijd bij St. Mirren, op de achtste speeldag in de Premiership, hebben ze de minuut applaus voor de overleden Queen Elizabeth II verstoord met aanhoudende gezangen.

8 reacties

 • jozef van riel

  2 maanden geleden
  Dat geeft niks te maken met voor of tegen het koningshuis zijn en er de geschiedenis bij halen. Moet je nu echt staan dansen op het graf van een ander om uw onvrede te uiten?? Shame on you!!
 • ERWIN minnebo

  2 maanden geleden
  Vooraleer kritiek te geven eens de geschiedenis van UK nagaan , dan begrijp men beter waarom deze actie en dat zal steeds verergeren. Ik begrijp hun actie. Men kan toch niet verplichten van een koningshuis te houden als dat niet zo is.
 • Patrick Tielemans

  2 maanden geleden
  Alsof de Commonwealth op een vredige manier uit de grond gestampt werd. Ze hebben de helft van de wereld gecoloniseerd. Moet je toch verwachten dat je wat tegendraadsheid kan tegenkomen?
 • Leo Conner

  2 maanden geleden
  Als je de geschiedenis van schotland kent...begrijpelijk. Vrije meningsuiting!
 • eric debanne

  2 maanden geleden
  Niet iedereen is voor de koningshuis waar dan ook eh ...! Dit moet je ook respecteren...
 1. BEKIJK. Naast homofobe uitspraken van WK-ambassadeur moeten ook vrouwen eraan geloven: “Vergelijk vrouwen met snoepjes, die heb je toch ook liever verpakt?”
  Play

  BEKIJK. Naast homofobe uitspraken van WK-ambassa­deur moeten ook vrouwen eraan geloven: “Vergelijk vrouwen met snoepjes, die heb je toch ook liever verpakt?”

  In het journaal van de Duitse zender ZDF zijn naast de homofobe uitspraken van de Qatarese WK-ambassadeur Khalid Salman ook opvallende opmerkingen rond vrouwenrechten verschenen. Beelden tonen hoe Jochen Breyer, een reporter van ZDF, aanwezig is op een voetbalavondje met enkele Qatari. Geen vrouwen aanwezig, zij moeten thuisblijven. Daarnaast komt ook de discussie rond het verplicht dragen van sluiers aan bod. “Waarom kunnen vrouwen niet zonder sluier rondlopen?”, vraagt de reporter. Voor het antwoord grijpen de Qatarese mannen terug naar een vergelijking tussen een verpakt en een onverpakt snoepje.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 3. INTERVIEW. Recordkeeper Tim Howard na WK 2014 tegen België duimt dat vriend Lukaku nog impact heeft in Qatar: “België heeft zijn ervaring en goals nodig”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Recordkee­per Tim Howard na WK 2014 tegen België duimt dat vriend Lukaku nog impact heeft in Qatar: “België heeft zijn ervaring en goals nodig”

  Zijn WK-record van zestien saves in VS-België (1-2) op het WK 2014 maakte Tim Howard tot nationale held en internetlegende: zou de VS hem benoemen tot minister van Defensie? Howard blikt terug en spreekt exclusief over het WK in Qatar waar hij nu vurig hoopt dat zijn vriend en ex-ploegmaat Romelu Lukaku alsnog impact kan hebben: “Romelu is een teddybeer met power.”