Hooligan AS Roma vuurde schot af dat Napoli-fan levensgevaarlijk trof

VideoDe Napoli-fan die gisteren in Rome voor de finale van de Coppa Italia tegen Fiorentina door een kogel werd getroffen, ligt nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis. De man werd geraakt in de borststreek en de kogel, die van dichtbij werd afgevuurd, drong door tot aan zijn wervelkolom. Het slachtoffer heeft heel veel bloed verloren en onderging al enkele spoedoperaties. De dader is een hooligan van AS Roma. De 48-jarige man is opgepakt en wordt aangeklaagd voor poging tot moord. Door het zware incident begon de bekerfinale met grote vertraging. Napoli won met 3-1, Dries Mertens scoorde de derde goal.

 1. Fan kritiek na schietpartij voor Italiaanse bekerfinale
  Update

  Fan kritiek na schietpar­tij voor Italiaanse bekerfina­le

  Schokkend nieuws voor aanvang van de Italiaanse bekerfinale: drie fans van Napoli hebben schotwonden opgelopen in de aanloop naar de wedstrijd, die vanavond in Rome plaatsvond. Eén supporter, een man van 30 jaar, werd getroffen in de borst en zou in levensgevaar zijn. Normaliter zou de wedstrijd tussen Napoli en Fiorentina om 21 uur worden afgetrapt, maar na overleg met beide clubs werd het wedstrijdbegin uitgesteld. Om 21.45 uur ging de finale dan toch van start. Napoli, met Dries Mertens tot minuut 63 op de bank, veroverde uiteindelijk de 'Coppa Italia' na een 3-1 zege. Twee goals van Lorenzo Insigne en een tegentreffer van Juan Vargas zorgden voor een 2-1 ruststand. Invaller Mertens zorgde vlak voor tijd voor zekerheid. Voor Napoli is het de vijfde Italiaanse beker in zijn clubgeschiedenis.
 2. Nieuwe tariefregeling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep
  Energie

  Nieuwe tariefrege­ling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep

  Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling rond de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen vernietigd. Dat laat prosumenten (consumenten die zelf een deel van hun energie opwekken) niet onberoerd. Ze zien hun energiefactuur grondig door elkaar geschud en vrezen een pak meer te betalen. Maar klopt die vrees wel? Mijnenergie.be probeert met een aantal simulaties duidelijkheid te scheppen in wat het concreet allemaal betekent voor uw portemonnee.
 1. "Wout is bijna de koning van België"
  Play

  "Wout is bijna de koning van België"

 2. Bondsvoorzitter Bayat: "In welke omstandigheden dan ook: het EK moet doorgaan"
  Play
  EK voetbal

  Bondsvoor­zit­ter Bayat: "In welke omstandig­he­den dan ook: het EK moet doorgaan"