Mensen herdenken de slachtoffers aan het Hillsborough Memorial aan het Anfield-stadion in Liverpool.
Volledig scherm
Mensen herdenken de slachtoffers aan het Hillsborough Memorial aan het Anfield-stadion in Liverpool. © REUTERS

Hillsborough-drama eist na meer dan 30 jaar nieuw slachtoffer: Liverpool herdenkt 97 fans

De Engelse voetbalclub Liverpool heeft het overlijden gemeld van een supporter die 32 jaar geleden door de Hillsborough-ramp levensgevaarlijk gewond raakte. De lijkschouwer heeft bevestigd dat de 55-jarige Andrew Divine het 97e dodelijk slachtoffer is van de tragische gebeurtenis op 15 april 1989.

  1. 28 jaar na voorpaginadebacle verbant Liverpool alle journalisten van The Sun

    28 jaar na voorpagina­de­ba­cle verbant Liverpool alle journalis­ten van The Sun

    Nadat de Britse krant The Sun in 1989 op hun voorpagina leugens verkondigde over de Hillsboroughramp, hebben de krant en voetbalploeg Liverpool altijd een moeilijke tumultueuze relatie gehad. Gisteren werd aangekondigd dat journalisten niet meer binnenmochten op Annfield. Bij het drama in het stadion van Sheffield Wednesday kwamen 28 jaar geleden 96 Liverpool-fans om het leven door fouten van de politie.
  2. 30 jaar na Hillsborough: van grootste Britse voetbalramp naar grootste Britse gerechtsblunder

    30 jaar na Hills­borough: van grootste Britse voetbal­ramp naar grootste Britse gerechts­blun­der

    De grootste voetbalramp uit de geschiedenis van Groot-Brittannië werd op 15 april 1989 aan het begin van een voetbalwedstrijd in het Hillsboroughstadion van voetbalclub Sheffield Wednesday veroorzaakt door een paniekuitbraak, die een stormloop van toeschouwers tot gevolg had. Dat gebeurde toen de halve finale tussen Liverpool en Nottingham Forest in de FA-cup amper 6 minuten ver was. De stormloop resulteerde in de dood van 96 Liverpool-fans. 95 supporters stierven ter plekke, de 96ste stierf vier jaar later, toen de medische apparatuur die hem in leven moest houden, werd uitgezet.