Mario Balotelli mag zich weer melden bij de Italiaanse nationale ploeg.
Volledig scherm
PREMIUM
Mario Balotelli mag zich weer melden bij de Italiaanse nationale ploeg. © Photo News/AP

Het knotsgekke verhaal van “ongeleid projectiel” Mario Balotelli, na een calvarietocht op z'n 31ste plots weer international

Voetbal“Wie ‘Super Mario’ nu nog wil, is zo gek als hij”, titelde deze krant zo’n anderhalf jaar geleden. En toch haalt Roberto Mancini Mario Balotelli (31) na drie jaar weer bij de Italiaanse nationale ploeg. Terugblik op zijn calvarietocht.

5 reacties

 • Tony Salta

  4 maanden geleden
  Italië heeft veel spelers out. Vijf Europese kampioenen zijn out ,en toch stoomd de Italiaanse trainer een top ploeg klaar. En als ze het halen is weer pech voor veel ploegen en voor de onze RD. Niemand ziet Italië graag naar de WK gaan.
 • eric debanne

  4 maanden geleden
  Goeie voetballer net als lamkel ze van antwerp geweest mentaal niet 100% helaas ...!
 • Filip Vanlaeken

  4 maanden geleden
  Tja voetballers moeten vooral kunnen voetballen. Er zijn voetbalgoden die oren bijten, karatetrappen verkopen aan fans, kopstoten uitdelen op het veld enz enz. Als coach moet je weten hoe je met alle soorten moet omgaan, of je moet toegeven dat je dat niet kan zoals onze bondscoach en belangrijke spelers thuislaten waardoor je de kans op prijzen laat schieten. Mancini kan het wel, heeft het ook al bewezen.
 • Luc Deblonde

  4 maanden geleden
  Zou een mooi duo kunnen vormen met Lamkel Zé! :-D
 • Bart Dekort

  4 maanden geleden
  Balotelli heeft psycho-analyse nodig, en dit meerdere jaren lang. Freud zou hem graag gekend hebben, zeker ook omdat hij gek was op welgestelde patiënten die goed betaalden. Ook omdat Balotelli ongetwijfeld ook privé geregeld de scherven moet bijeenrapen heeft hij baat bij een gepaste aanpak. Zolang hij geen criminele feiten pleegt, is hij nog niet zo slecht bezig.
 1. Het unieke karakter van Real-coach Ancelotti, eerste trainer met een landstitel in 5 topcompetities: “Diep vanbinnen is hij een teddybeer”
  PREMIUM
  Buitenlands voetbal
  7

  Het unieke karakter van Re­al-coach Ancelotti, eerste trainer met een landstitel in 5 topcompeti­ties: “Diep vanbinnen is hij een teddybeer”

  Een Lambrusco. Prosciutto crudo. Parmigiano Reggiano. Shotjes grappa. En humor. Héél véél humor. Carlo Ancelotti (62) is een aangename gast aan een tafel en in een kleedkamer. De Italiaanse topcoach heeft bij Real Madrid voor een primeur gezorgd. Hij is de eerste vijfsterrenchef, met een landstitel in elk van de vijf topcompetities. Aan de hand van getuigenissen van Zlatan, Ronaldo en Maldini serveren wij u een inzicht in ‘Carletto’, pragmaticus, teddybeer, fijnproever en komiek. Ancelotti: “Ooit zei ik tegen Beckham: ‘Als we nu niet weg zijn, zorg ik ervoor dat de Spice Girls aan een reünietour beginnen’.”