Links: een beeld van de opstandelingen dat de federatie van Belize deelde.
Rechts: de nationale ploeg van Belize bij haar afreis.
Volledig scherm
Links: een beeld van de opstandelingen dat de federatie van Belize deelde. Rechts: de nationale ploeg van Belize bij haar afreis. © FFP/Instagram

Gewapende opstandelingen in Haïti doen voetballers van Belize stoppen: “Moment van intense angst”

Buitenlands voetbalDe nationale ploeg van Belize beleeft bange tijden in Haïti. Belize is er op bezoek om een WK-kwalificatiewedstrijd te spelen, maar de spelers werden maandag voor korte tijd tegengehouden door gewapende opstandelingen. 

0 reacties

 1. Hoe komt een hertekend Spanje voor de dag? “Wie zapt, riskeert later tot de vaststelling te komen dat hij iets gemist heeft”
  EK Voetbal

  Hoe komt een hertekend Spanje voor de dag? “Wie zapt, riskeert later tot de vaststel­ling te komen dat hij iets gemist heeft”

  Er is al behoorlijk wat gezegd en geschreven over de Rode Duivels, maar de concurrentie op het EK is natuurlijk niet van de poes. In aanloop naar het toernooi neemt HLN.be de voornaamste tegenstanders van de Belgen onder de loep, bijgestaan door een kenner van het land. Vandaag Spanje, doorgelicht door zevenvoudig Spaans international Luis Garcia (40). En de ex-spelmaker en vrijschopspecialist bij AS Eupen, 8ste in de eindstand van de Gouden Schoen 2018, schat zijn landgenoten hoog in.
 2. ‘Coach’ Griezmann haalt Mbappé naar Newcastle voor 134 miljoen, maar die wil daar niet van weten: “Het is daar niet warm, hé...”
  Play
  EK Voetbal

  ‘Coach’ Griezmann haalt Mbappé naar Newcastle voor 134 miljoen, maar die wil daar niet van weten: “Het is daar niet warm, hé...”

  Heeft Frans bondscoach Didier Deschamps zijn opvolger in eigen rangen rondlopen? Antoine Griezmann (30) doet alvast een open sollicitatie met een uitpuilende prijzenkast... op Football Manager. Griezmann troeft er als coach van Newcastle zijn maatje Dembélé af en haalt zelfs Mbappé naar het noorden van Engeland, al is die daar zelf niet zo mee opgezet.
 1. Denen starten met vertrouwen aan EK: “Hebben amper verloren afgelopen drie jaar”
  EK Voetbal

  Denen starten met vertrouwen aan EK: “Hebben amper verloren afgelopen drie jaar”

  Denemarken begint zaterdag aan het EK tegen Finland (18u) in groep B, dezelfde groep als België. De Denen spelen hun drie wedstrijden in de groepsfase in het eigen Parken Stadion in Kopenhagen. “Het is geweldig om thuis te spelen”, zei Christian Eriksen vandaag in een persconferentie. “We hebben de laatste drie jaar bijna geen wedstrijden verloren. We zijn moeilijk te verslaan en dat geeft ons vertrouwen.”