L'Équipe heeft het salaris van Messi onthuld.
Volledig scherm
L'Équipe heeft het salaris van Messi onthuld. © Photonews/L'Équipe

Franse krant L’Équipe onthult ‘XXL-salaris’ van Lionel Messi bij PSG

Buitenlands voetbalEen ‘XXL-salaris’, zo omschrijft L’Équipe het inkomen van Lionel Messi (34). De Franse sportkrant heeft details uit het contract van de Argentijnse superster bij PSG naar buiten gebracht. Als hij zijn contract volledig uitdoet in Parijs, dan zal hij 110 miljoen euro netto verdiend hebben.

27 reacties

 • Eric Bex

  1 maand geleden
  @ Paulus de Mos. De bloedrode cijfers van Barcelona zijn in hoofdzaak te verklaren door een zeer falend transferbeleid het laatste decennium. De aankoop van spelers zoals Griezmann, Coutinho, Dembele... om het verlies van Neymar aan PSG te compenseren hebben de club honderden miljoenen gekost en brachten geen enkele sportieve meerwaarde. Ook het coronatijdperk heeft de club massa's extra schulden opgeleverd net als alle grote Europese clubs trouwens.
 • Paulus de Mos

  1 maand geleden
  Als een Arabier het nodig vind om een Argentijn bij een Spaanse club weg te kopen om hem in Frankrijk te laten spelen snap ik niet echt wat een Belg zich daarover druk moet maken Laat ze hun geld in het water smijten als ze daar zin in hebben Als de publiciteitswaarde van Messi zo groot is meneer Bex dan zullen ze bij Barcelona na al die jaren wel in het geld zwemmen zeker? Waarom moeten ze dan na één jaartje corona bijna de poort sluiten vraag ik me dan af
 • Nick Caluwé

  1 maand geleden
  geld verdien je. Alles hangt af van welk 'werk' je doet en in welke 'setting' je het uitvoert. Messi is al jarenlang een ster in het voetbal en dankzij tv en internet kent iedereen hem. In tegenstelling tot een arbeider/bediende, heeft een voetballer WEL fans die betalen om hem aan het werk te zien. Argentijn speelt in Frankrijk bij topclub PSG met schatrijke eigenaar die geniet van de Europese voetbalversie van het spel 'RISK'.
 • Tom De Ketelaere

  1 maand geleden
  Ik verdien jaarlijks bruto een goeie 30 000 euro voor 40u/week en 3 ploegen en weekends
 • patrick claeys

  1 maand geleden
  Koopt hij daarvan z'n schoenen zelf? Maw: veel mensen sterven van honger en ontbering. Maar dat ontgaat 'm vermoedelijk. Of nee... hij doneert zeker?, als het hem voordeel biedt voor z'n belastingen.
 1. Lukaku kan interviews geven in liefst zeven verschillende talen, en da's geen toeval
  Play
  PREMIUM
  Champions League
  12

  Lukaku kan interviews geven in liefst zeven verschil­len­de talen, en da's geen toeval

  Straf. In een Champions League-document voor media meldt de UEFA welke talen een speler machtig is. Talen waarin de speler zich comfortabel genoeg voelt om een interview te geven. Bij de spelers van Chelsea zijn dat er soms één, soms twee, soms eens drie. Behalve bij Romelu Lukaku (28), daar staan er zeven. En het Congolese Lingala, een taal die Lukaku ook spreekt, ontbreekt dan nog. Heeft hij een ‘talenknobbel’? En bestaat dat eigenlijk wel?
 2. Fake of niet? Erling Haaland doet monden openvallen met waanzinnig trickshot
  Play
  TIME-OUT
  2

  Fake of niet? Erling Haaland doet monden openvallen met waanzinnig trickshot

  Straffe beelden op de officiële (Engelstalige) Twitter-account van de Bundesliga. Daarop zien we Dortmund-ster Erling Haaland die - na één keer proberen - drie ballen op elkaar legt (al straf op zich) en ze vervolgens één voor één haarfijn richting winkelhaak trapt. Daar hangt een roos, die bij de tweede trap uit elkaar spat. Het kleine stukje dat blijft hangen, moet er bij zijn derde trap ook nog aan geloven. Te mooi om waar te zijn? Oordeelt u vooral zelf.