Wijnaldum maakt er op geweldige wijze 0-2 van.
Volledig scherm
Wijnaldum maakt er op geweldige wijze 0-2 van. © EPA

EK KWALIFICATIES. Oranje zo goed als zeker na heerlijke knal Wijnaldum - Rusland na 0-5 in Cyprus helemaal zeker

EK kwalificatieNadat Nederland het EK 2016 en het WK 2018 aan zich zag voorbijgaan, kan Oranje het EK 2020 haast niet meer missen. Dankzij een 1-2-zege in Wit-Rusland gaan onze noorderburen aan de leiding in groep I. In de kwalificatiegroep met de Duivels heeft ook Rusland zich verzekerd van deelname. Het won met maar liefst 0-5 in Cyprus en is na België en Italië het derde land dat zich plaatst. De Schotten poetsten het blazoen een (heel klein) beetje op tegen San Marino: 6-0. 

4 reacties

 • Carlos Simonis

  2 jaar geleden
  Een wedstrijd om snel te vergeten. De punten zijn binnen, das het belangrijkste. Zulke wedstrijden kom je weleens tegen. Valt bar weinig om iets over te zeggen.
 • Meert Dominique

  2 jaar geleden
  Tegen een ploeg vergelijkbaar met Kazachstan had Oranje toch veel problemen. Hoogste balbezit maar geen dreiging. En ik blijf erbij, Matthijs Deligt is een steengoeie voetballer in de traditie van Ajax (aanvallend ingesteld, prachtige pasing en techniek), maar een middelmatige verdediger.
 • Erwin Van Roy

  2 jaar geleden
  Raymond winnen in Rusland dat doen ze. Ze gaan voor 30 op 30
 • raymond van der craen

  2 jaar geleden
  We zijn nog niet zeker van de eerste plaats, het zou straf zijn met één verliesmatch tweede te worden in Rusland. Best gelijkspelen ginder.
 1. Van Haaland over Messi tot Neymar: allemaal rekenden ze op hun vader als het om de knikkers ging. Of hun vaders op hen
  Voetbal

  Van Haaland over Messi tot Neymar: allemaal rekenden ze op hun vader als het om de knikkers ging. Of hun vaders op hen

  Kevin De Bruyne deed de onderhandelingen over zijn nieuw contract grotendeels zelf, vader Herwig fungeerde als eerste hulplijn. ‘KDB’ is daarmee lang niet de eerste topvoetballer die rekent op z’n pa. Van Haaland over Messi en Courtois tot Neymar, allemaal vertrouwden of vertrouwen ze al op hun vader om hun belangen te behartigen. Meteen wordt ook duidelijk: de lijn tussen de bestwil van de zoon óf die van papa zelf, is soms flinterdun.
 2. Woedende Koeman loopt hoofdschuddend weg bij interview: “Waarom is er een VAR in Spanje?”
  Play
  La Liga
  13

  Woedende Koeman loopt hoofdschud­dend weg bij interview: “Waarom is er een VAR in Spanje?”

  Ronald Koeman was na afloop van de 2-1 nederlaag in El Clásico woedend op de beslissingen die arbiter Jesús Gil Manzano had gemaakt. Zo vond de Nederlandse coach van Barcelona onder meer dat zijn ploeg een penalty was onthouden. De woede liep bij Koeman zelfs zo hoog op dat hij wegliep bij een interview met Movistar waarbij de journalist niet aan wilde geven of hij het een penalty vond.
 1. Koersdirecteur Leo van Vliet: "Discussie over finishfoto? Ik zag een verschil"
  Play

  Koersdirec­teur Leo van Vliet: "Discussie over finishfoto? Ik zag een verschil"

 2. EXCLUSIEF. “Tijd nodig om mezelf terug te vinden”: in het spoor van comeback kid Remco Evenepoel in onze docureeks ‘Ik ben Remco’
  Play
  PREMIUM
  Wielrennen

  EXCLUSIEF. “Tijd nodig om mezelf terug te vinden”: in het spoor van comeback kid Remco Evenepoel in onze docureeks ‘Ik ben Remco’

  8 april