AP
Volledig scherm
© AP

De magie is verleden tijd: Ronaldinho stopt er definitief mee, Barcelona dankt zijn 'ever-smiling magician'

Zuid-Amerikaans voetbalNiet dat hij nog echt actief was, maar zijn afscheid aan het voetbal is nu wel definitief: Ronaldinho hangt de schoenen aan de haak. In een interview aan het Braziliaanse O Globo maakte zijn broer en zaakwaarnemer Roberto de Assis Moreira dat bekend. "Hij stopt. Het is gedaan", aldus Dinho's grote broer.

6 reacties

 • Wout Vandenbroele

  5 jaar geleden
  Herbert V je hebt 100% gelijk, ben het helemaal eens!! Hij Verdient zoveel respect! Was een genot om hem te zien spelen!!
 • Jean Emare

  5 jaar geleden
  Inderdaad.. een pareltje om naar te kijken.. een streling voor het oog. Met kop en schouders boven al de rest. Beter dan Messi en Ronaldo! Wie hem heeft zien spelen.. weet dan hij gewoon boven al de rest staat. Jammer genoeg veel te snel opgebrand.
 • Christiaan Goethals

  5 jaar geleden
  Ik heb daar met veel plezier naar gekeken, nog echt Braziliaans.
 • Dimitri Van Hoof

  5 jaar geleden
  Voor mij de beste balvirtuoos uit de geschiedenis. Hij kon de bal in een hoek laten verdwijnen, waarvan iedereen op voorhand dacht dat dit onmogelijk was (CL goal op Stanford Bridge). Ik zeg niet dat hij beter is dan Ronaldo of Messi. Zeker niet als je hun gehele carrière met die van Ronaldinho vergelijkt. Zij piekten langer (nog steeds). Ronaldinho piekte korter, maar gedurende die periode ook hoger. Hij was een geweldenaar, zeker in zijn periode bij Barcelona. Onvergetelijke matchen gezien!
 • Herbert Verbeeck

  5 jaar geleden
  Ik plaats hem juist onder Messi maar boven Ronaldo. Tweede beste speler ooit. Fenomenale techniek en versnelling met de bal aan de voet. Wereldspeler!!
 1. “Feyenoord, Ajax of PSV? Maakt niet uit, we winnen toch”: amateurs van Spakenburg geloven zelfs in bekerfinale, maar kunnen ze die wel spelen?
  3

  “Feyenoord, Ajax of PSV? Maakt niet uit, we winnen toch”: amateurs van Spakenburg geloven zelfs in bekerfina­le, maar kunnen ze die wel spelen?

  Sensatie in de Nederlandse beker. Amateurclub Spakenburg heeft er FC Utrecht verslagen én vernederd in de kwartfinale. De derdeklasser klopte de subtopper uit de Eredivisie met straffe 1-4-cijfers. “Ik heb de tickets voor de Europa League al geboekt”, grapte een euforische doelpuntenmaker Vink. Al heeft Spakenburg bij een eventuele bekerfinale wel een praktisch ‘probleem’.