EPA/Reuters
Volledig scherm
© EPA/Reuters
Athletic Club ATH
0
EINDE
2
Real Madrid RMA
 • Luka Modric Goal 38'
 • Karim Benzema Goal 52'

“Courtois is beste keeper ter wereld”: lof voor onze landgenoot is groot na penaltysave en 12de prijs in buitenland

Buitenlands voetbalPrijzenpakker. Thibaut Courtois (29) heeft met Real Madrid de Spaanse Supercup gewonnen. Tegen Athletic Bilbao speelde hij een cruciale rol door in het slot een penalty te stoppen. Voor de Rode Duivel is het zijn twaalfde prijs in het buitenland. “Samen met Luka Modric is Thibaut Courtois de beste ter wereld op zijn positie”, wond Real-voorzitter Florentino Pérez er geen doekjes om. Eden Hazard bleef op de bank. 

24 reacties

 • Rudi Pieters

  1 jaar geleden
  Het was de wijze waarop prachtige save en dan met de voet Mischien wat geluk bij maar toch mooi
 • Max Illens

  1 jaar geleden
  Thibaut Courtois heeft reeds een tijdje bewezen dat hij inderdaad een van de beste keepers ter wereld is, en hij heeft tegelijk een van de mooiste vriendinnen ter wereld. Mag ook gezegd worden.
 • eric debanne

  1 jaar geleden
  Een penalty stoppen in de laatste minuten bij een "al" 0-2 stand. Ben je dan de beste keeper ter wereld? Dan hebben we er overal ter wereld elke week wel enkelen die dat meer verdienen. Zelfs als hij een terugspeelbal weet te stoppen spreekt men hier in België al over een wereldsave. De Fifa/Uefa heeft groot gelijk, er zijn er velen die veeeel beter zijn.
 • Eddy Coussement

  1 jaar geleden
  Dat Thibaut door Fifa niet genomineerd wordt, heeft alleen te maken met het feit dat hij kritiek heeft geuit op de Fifa plannen om elke 2 jaar om de wereldbeker te spelen. Sportief gezien is hij momenteel gewoon den beste.
 • Krist Demets

  1 jaar geleden
  Wordt gezien als beste keeper over de ganse wereld en wie wordt verkozen als beste Belg ?