EPA/Reuters
Volledig scherm
© EPA/Reuters
Athletic Club ATH
0
EINDE
2
Real Madrid RMA
 • Luka Modric Goal 38'
 • Karim Benzema Goal 52'

“Courtois is beste keeper ter wereld”: lof voor onze landgenoot is groot na penaltysave en 12de prijs in buitenland

Buitenlands voetbalPrijzenpakker. Thibaut Courtois (29) heeft met Real Madrid de Spaanse Supercup gewonnen. Tegen Athletic Bilbao speelde hij een cruciale rol door in het slot een penalty te stoppen. Voor de Rode Duivel is het zijn twaalfde prijs in het buitenland. “Samen met Luka Modric is Thibaut Courtois de beste ter wereld op zijn positie”, wond Real-voorzitter Florentino Pérez er geen doekjes om. Eden Hazard bleef op de bank. 

24 reacties

 • Rudi Pieters

  4 maanden geleden
  Het was de wijze waarop prachtige save en dan met de voet Mischien wat geluk bij maar toch mooi
 • Max Illens

  4 maanden geleden
  Thibaut Courtois heeft reeds een tijdje bewezen dat hij inderdaad een van de beste keepers ter wereld is, en hij heeft tegelijk een van de mooiste vriendinnen ter wereld. Mag ook gezegd worden.
 • eric debanne

  4 maanden geleden
  Een penalty stoppen in de laatste minuten bij een "al" 0-2 stand. Ben je dan de beste keeper ter wereld? Dan hebben we er overal ter wereld elke week wel enkelen die dat meer verdienen. Zelfs als hij een terugspeelbal weet te stoppen spreekt men hier in België al over een wereldsave. De Fifa/Uefa heeft groot gelijk, er zijn er velen die veeeel beter zijn.
 • Eddy Coussement

  4 maanden geleden
  Dat Thibaut door Fifa niet genomineerd wordt, heeft alleen te maken met het feit dat hij kritiek heeft geuit op de Fifa plannen om elke 2 jaar om de wereldbeker te spelen. Sportief gezien is hij momenteel gewoon den beste.
 • Krist Demets

  4 maanden geleden
  Wordt gezien als beste keeper over de ganse wereld en wie wordt verkozen als beste Belg ?
 1. Na de sneer aan David Beckham hield Gary Lineker voet bij stuk: “Hoeveel miljoenen Qatar me ook wil geven, ik weiger”
  WK Qatar
  5

  Na de sneer aan David Beckham hield Gary Lineker voet bij stuk: “Hoeveel miljoenen Qatar me ook wil geven, ik weiger”

  Hij zal er straks bij zijn voor de BBC wanneer het WK op 21 november van start gaat, Gary Lineker. Maar met de volle goesting is het niet. En Qatar moet hem niets vragen, zoals het dat onlangs nog deed om deel uit te maken van het rijtje presentatoren om de WK-loting in goede banen te leiden. “Wat ze me ook willen betalen, het antwoord zal neen zijn.” David Beckham dacht daar alleszins anders over.
 2. De klim van Clement: Monaco van nummer 8 naar de tweede plaats na 27 op 27
  Ligue 1
  8

  De klim van Clement: Monaco van nummer 8 naar de tweede plaats na 27 op 27

  Objectief bijna binnen. Philippe Clement heeft AS Monaco naar een voorlopige tweede plaats in de Ligue 1 gegidst. Mooie klim, nog straffere reeks. Geen ploeg in de Ligue 1 doet beter dan AS Monaco met 39 punten. De Monegasken wonnen negen matchen op rij en zijn opgeklommen van plaats 8 naar die ene plek, achter de ongenaakbare kampioen PSG. Monaco haalde zaterdag tegen Brest een 0-2-achterstand op (4-2-winst).