Ferran Torres in het shirt van de Spaanse nationale ploeg.
Volledig scherm
PREMIUM
Ferran Torres in het shirt van de Spaanse nationale ploeg. © EPA

Barcelona strikt dure transfer: hoe ‘failliete’ club toch 55 miljoen euro kan betalen voor Ferran Torres

Buitenlands voetbalToen zijn club in oktober een recordverlies van 481 miljoen euro aankondigde, bekende CEO Ferran Reverter vlakaf dat FC Barcelona technisch failliet is geweest. Vandaag heeft een kreunende gigant de wellicht duurste transfer van de wintermercato afgerond: 55 miljoen euro voor Ferran Torres van Man City. Wie gaat dat betalen?

2 reacties

  • Dirk Hanssns

    5 maanden geleden
    Lachen met een failliete club die enkel tzert op.zijn verleden en nu bopeloos fans en spelers verliest door giga schulden. Na nieuwjaar zullen er weer geen toeschouwers mogen aanwezig zijn en zal het dan eindelijk terecht over enn oit zijn? Zielig dit alles te zien terwijl real bijna klaar is met zijn super moderne stadion speelt Barça in een betonnen erouderd 60tiger jaren stadion. ZIELIG
  • Danny Debbaut

    5 maanden geleden
    Die Catalaanse boekhouder stelde, na afloop van de voorbije zomer-mercato, vast dat er een positief saldo was van 45 miljoen; alle ink. en uitgaande transfers verrekend. Bij die nakende transfer van Torres gaan ze "maar" 10 milj extra int rood. Schaamteloos, tegen alle ethiek in .. Enkele maanden geleden smeekte werd aan een paar sterkh. nog gevraagd een deel van hun loon in te leveren; wat door de meesten werd geaccepteerd. Xavi werkt aan "hongersloon" en nu dit .. WAT een beleid .. !!