De Engelse pers veroordeelde het gedrag van de Hongaarse fans scherp.
Volledig scherm
De Engelse pers veroordeelde het gedrag van de Hongaarse fans scherp. © PhotoNews

“Avond van de schaamte” wordt druk besproken in Britse pers: “De toon was al gezet vóór de aftrap”

Buitenlands voetbalNiet zozeer de zeges van de Rode Duivels en Engeland, maar wel vooral het schabouwelijk vertoon van de Hongaarse fans zindert na. Zij toonden zich donderdagavond van hun lelijkste kant. De Hongaren jouwden de Engelsen uit toen die knielden voor de aftrap, slingerden Sterling en Bellingham racistische geluiden naar het hoofd en gooiden ook met vuurpijlen, drinkbekers en andere projectielen. De Engelse spelers veroordeelden het gedrag achteraf, de FA vroeg om een onderzoek en de Engelse pers volgde al snel. De media hebben het onder meer over “de avond van de schaamte”. Een overzicht.

38 reacties

 • nadia joosen

  2 maanden geleden
  Hongarije de rest van de campagne zonder publiek laten spelen Raheem Sterling schorsen wegens uitlokking
 • Elle Devee

  2 maanden geleden
  Knielen is geen politiek statement. Het is een statement tegen racisme en de Hongaren hebben weer eens bewezen dat het nodig is.
 • Elle Devee

  2 maanden geleden
  Gewoon Hongarije voor een paar jaar uitsluiten. Zowel de Nationale ploeg als de clubs.
 • Marc Mettepenningen

  2 maanden geleden
  Volledig akkoord, dit is zeker een plaats om zo een signaal te geven. Ook meer dan nodig zo blijkt nog maar eens. Ik heb medelijden met degenen die dit niet onderschrijven. Politiek ? En dan? Natuurlijk, bijna alles heeft met politiek te maken.
 • Karel Valgaern

  2 maanden geleden
  Eddy Willems: sinds wanneer is anti-racisme politiek? Het is niet omdat bepaalde politici dit graag aangrijpen om andersdenkenden in een bepaald vakje te stoppen, dat dit ook effectief zo is. Mensen respecteren, ook met andere huidskleur, religie, gendervoorkeur,... zijn elementaire normen en waarden. Als je die niet kan respecteren, kan je ook geen sportieve correctheid vertonen.
 1. Haaland heeft met 144,2 miljoen euro hoogste marktwaarde, Lukaku en De Bruyne in toptien en De Ketelaere op 18,2 miljoen ingeschat
  Voetbal
  3

  Haaland heeft met 144,2 miljoen euro hoogste marktwaar­de, Lukaku en De Bruyne in toptien en De Ketelaere op 18,2 miljoen ingeschat

  Erling Haaland prijkt voor het eerst bovenaan de lijst van waardevolste voetballers ter wereld. Het studiebureau KPMG Football Benchmark schat zijn huidige prijs in op 144,2 miljoen euro, Kylian Mbappé zakt met 139,5 miljoen euro naar de tweede plek. Van de spelers in de Belgische competitie is Charles De Ketelaere nu al 18,2 miljoen euro waard.
 2. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 3. Ex-speler van Schalke 04 bleek vier jaar na ‘zijn dood’ springlevend, vandaag start proces rond bizar verhaal
  Buitenlands voetbal
  1

  Ex-speler van Schalke 04 bleek vier jaar na ‘zijn dood’ springle­vend, vandaag start proces rond bizar verhaal

  Het vervolg van een bizar verhaal. Vorig jaar onthulde het Duitse Bild dat Hiannick Kamba, een ex-jeugdspeler van Schalke 04, in Duitsland vertoeft - en dat in blakende gezondheid. Opmerkelijk, want sinds 2016 nam iedereen aan dat Kamba gestorven was bij een auto-ongeluk in Congo. Het proces van de man en zijn ex-echtgenote start vandaag. Ze worden beschuldigd van het in scene zetten van Kamba’s dood om zo een bedrag van 1 miljoen euro te ontvangen via een overlijdensverzekering.