De spelers van VfL Osnabrück verlaten het veld in Duisburg. Rechts de racistisch bejegende Aaron Opoku.
Volledig scherm
De spelers van VfL Osnabrück verlaten het veld in Duisburg. Rechts de racistisch bejegende Aaron Opoku. © picture alliance/dpa/Revierfoto

Apengeluiden? Duitse scheidsrechter stapt resoluut van het veld: “Iets waar we heel gevoelig voor zijn en direct op reageren”

Buitenlands voetbalOok in Duitsland was er afgelopen weekend racisme in het voetbal. Scheidsrechter Nicolas Winter stapte er zondag tijdens de match tussen MSV Duisburg en VfL Osnabrück resoluut van het veld nadat een speler van de bezoekers racistisch was bejegend. Het duel in de Derde Bundesliga werd zelfs definitief gestaakt.

47 reacties

 • piet devlieger

  5 maanden geleden
  Ik heb in de laatste decennia al veel - en alle mogelijke - scheldpartijen en beledigingen gehoord aan het adres van spelers en scheidsrechters. Die ignoreerden dat gewoon en speelden verder. Nu kunnen de spelers toch tegen niet veel meer hoor. "Niet meer in staat om verder te spelen". Wat gaat die mens dan doen als er eens iets ergs gebeurt in zijn leven ?
 • Frans Peeters

  5 maanden geleden
  Voetbal zonder publiek, waar wacht de regering op?
 • Dirk Robberechts

  5 maanden geleden
  't wordt tijd dat men dit in België ook doet én steun krijgt van de Bond. In plaats van het excuus steeds boven te halen van 'we hebben het niet gehoord' !
 • Werner verschooten

  5 maanden geleden
  Correct gehandeld, scheids. Wat betreft Club-Anderlecht: vreemd dat niemand iets gehoord heeft en VK pas na de wedstrijd zijn verontwaardiging uitte. Waar was het scheidsrechterkwartet? De stewards? De omgeving van VK? De collega’s van Club?
 • Eric De Baeremaeker

  5 maanden geleden
  Het zijn altijd anderen maar wie heeft er nog boter op zijn hoofd ? Bij de jeugdploegen is het ieder weekend zo , zelfs naar zeer jonge kinderen die zelfs blank zijn maar die iets minder presteren . Eigen club en of kind is de norm tegenwoordig .