Volledig scherm
© AFP

Amerika krijgt Oranje Leeuwinnen klein en wint voor vierde keer het WK

WK vrouwenvoetbalOppermachtig. Ook de Oranje Leeuwinnen brulden in de finale van het WK vrouwenvoetbal lang niet voldoende hard om het favoriet Amerika lastig te maken: 2-0. Al had Team USA, dat haar titel verlengt en al aan vier WK-triomfen zit, een lichte penalty nodig om op voorsprong te komen. Na ingrijpen van de VAR trapte kapitein Rapinoe op het uur raak. Lavelle deed erna met een knappe goal de boeken dicht in Lyon. Trump tweette felicitaties, al is het nog maar de vraag of de speelsters, waarvan er al enkelen clashten met de president, naar het Witte Huis afzakken. 

20 reacties

 • Marina Mols

  2 jaar geleden
  Nederland had de gemakkelijkste tegenstanders het gehele tornooi t.o. de USA , geen England , Duitsland enz.. De VS verdiende winnaar , geen gezever daarover ! ! !
 • jozef van riel

  2 jaar geleden
  Tja joseph. Das ook maar een simpele verklaring hé! Waarom is China dan geen kampioen? Die kunnen zelfs vissen uit een vijver met meer dan 1 miljard mensen!!
 • eddie deleener

  2 jaar geleden
  Trump zal zeker niet wakker liggen van het wangedrag van die degoutante rapino.Jammer dat de Hollanders niet wonnen
 • René Pijnacker

  2 jaar geleden
  Waarom verdiende oranje het niet in de finale te staan? verdiend, onverdiend, wat een afgunst hier te lezen. Het is nochtans simpel, de ploeg die meer doelpunten maakt dan de tegenstander is de winnaar van een match. De Nederlandse ploeg heeft naar hun mogelijkheden gespeeld en winnen hier verdiend zilver. Degenen die het allemaal kul vinden zijn verdacht goed op de hoogte. Ge hoeft niet te kijken.
 • Jan Jansen

  2 jaar geleden
  Nederland verdient de beste ploeg van Europa! Stonden ook verdient en de finale en zijn de verdiende en terechte Europees kampioen!
 1. België staat onder druk in coëfficiëntenranking om Europees voetbal
  Play

  België staat onder druk in coëfficiën­ten­ran­king om Europees voetbal

 2. Mignolet: "Met de jongens die nu thuiszitten, hadden we nog heel erg mooie dingen kunnen doen in Europa"
  Play

  Mignolet: "Met de jongens die nu thuiszit­ten, hadden we nog heel erg mooie dingen kunnen doen in Europa"