1. Hoeft het te verbazen? Gecontesteerde Copa América gaat gebukt onder golf van coronabesmettingen
  Buitenlands voetbal
  2

  Hoeft het te verbazen? Gecontes­teer­de Copa América gaat gebukt onder golf van coronabe­smet­tin­gen

  Een verrassing is het niet. De gecontesteerde Copa América in Brazilië is net begonnen en zorgt nu al voor 31 positieve coronatests bij spelers en stafleden. Vooral Venezuela, Bolivia en Colombia zouden hard getroffen zijn. De organisatie ligt zo nog wat meer onder vuur. Het door Covid geteisterde Brazilië werd in extremis het nieuwe gastland, tot groot ongenoegen van vooral de Braziliaanse selectie. Hun kritiek kreeg echter geen gehoor.
 1. Zidane krijgt het op straat aan de stok met journalist: “Ga je die domme vragen blijven stellen?”
  Play
  Buitenlands voetbal

  Zidane krijgt het op straat aan de stok met journalist: “Ga je die domme vragen blijven stellen?”

  Zinédine Zidane, sinds kort zonder club na het wrange afscheid bij Real Madrid, is op straat in de clinch gegaan met een Spaanse journalist. Die wilde wat meer weten over Zidanes scherpe open brief. “Jouw job is een schande”, repliceerde ‘Zizou’ in het bijzijn van zijn vrouw. Hij nodigde de verbouwereerde journalist uit om de discussie verder te zetten buiten het zicht van de camera’s.
 1. Hoe komt een hertekend Spanje voor de dag? “Wie zapt, riskeert later tot de vaststelling te komen dat hij iets gemist heeft”
  EK Voetbal

  Hoe komt een hertekend Spanje voor de dag? “Wie zapt, riskeert later tot de vaststel­ling te komen dat hij iets gemist heeft”

  Er is al behoorlijk wat gezegd en geschreven over de Rode Duivels, maar de concurrentie op het EK is natuurlijk niet van de poes. In aanloop naar het toernooi neemt HLN.be de voornaamste tegenstanders van de Belgen onder de loep, bijgestaan door een kenner van het land. Vandaag Spanje, doorgelicht door zevenvoudig Spaans international Luis Garcia (40). En de ex-spelmaker en vrijschopspecialist bij AS Eupen, 8ste in de eindstand van de Gouden Schoen 2018, schat zijn landgenoten hoog in.
 2. Denen starten met vertrouwen aan EK: “Hebben amper verloren afgelopen drie jaar”
  EK Voetbal

  Denen starten met vertrouwen aan EK: “Hebben amper verloren afgelopen drie jaar”

  Denemarken begint zaterdag aan het EK tegen Finland (18u) in groep B, dezelfde groep als België. De Denen spelen hun drie wedstrijden in de groepsfase in het eigen Parken Stadion in Kopenhagen. “Het is geweldig om thuis te spelen”, zei Christian Eriksen vandaag in een persconferentie. “We hebben de laatste drie jaar bijna geen wedstrijden verloren. We zijn moeilijk te verslaan en dat geeft ons vertrouwen.”
 1. Transfer Talk. Anderlecht nadert akkoord over Ashimeru - "Boyata mag weg bij Hertha Berlijn"
  Transfer talk

  Transfer Talk. Anderlecht nadert akkoord over Ashimeru - "Boyata mag weg bij Hertha Berlijn"

  Normaal gezien blijft Majeed Ashimeru (23) bij Anderlecht. Paars-wit lichtte de aankoopoptie van 2,5 miljoen euro op de RB Salzburg-huurling niet, maar nadert nu een akkoord aan betere voorwaarden. Helemaal rond is de deal nog niet, de speler zit momenteel in Ghana en moet nog medische en fysieke testen afleggen. Toch mogen we zeggen dat een definitieve transfer in principe niet zal uitblijven. (PJC)
 1. ‘Coach’ Griezmann haalt Mbappé naar Newcastle voor 134 miljoen, maar die wil daar niet van weten: “Het is daar niet warm, hé...”
  Play
  EK Voetbal

  ‘Coach’ Griezmann haalt Mbappé naar Newcastle voor 134 miljoen, maar die wil daar niet van weten: “Het is daar niet warm, hé...”

  Heeft Frans bondscoach Didier Deschamps zijn opvolger in eigen rangen rondlopen? Antoine Griezmann (30) doet alvast een open sollicitatie met een uitpuilende prijzenkast... op Football Manager. Griezmann troeft er als coach van Newcastle zijn maatje Dembélé af en haalt zelfs Mbappé naar het noorden van Engeland, al is die daar zelf niet zo mee opgezet.