Een affiche van voorstanders van het boerkaverbod in het Zwitserse plaatsje Oberdorf.
Volledig scherm
Een affiche van voorstanders van het boerkaverbod in het Zwitserse plaatsje Oberdorf. © EPA

Zwitsers stemmen voor boerkaverbod en tegen elektronische identiteit

Zwitsers hebben zich zondag in referenda weer kunnen uitspreken en een kleine meerderheid heeft zich volgens de eerste berichten achter een verbod op gezichtsbedekkende kleding geschaard. De term boerka kwam officieel niet op de stembiljetten voor, maar voor iedereen is het duidelijk dat het om dat soort gezichtsbedekking gaat. Er zijn naar schatting dertig mensen in Zwitserland die een boerka dragen, aldus plaatselijke media.

73 reacties

 • Wesley Christiaens

  1 maand geleden
  Een boerkaverbod heeft niets met racisme te maken maar gaat over cultuur, en ik denk dat wij nog altijd een andere cultuur in het westen hebben. Het is natuurlijk gemakkelijk om de racisme kaart te trekken om in een slachtofferrol te kruipen en u gelijk of goesting zo te halen. Het joodse volk doet dit ook al jaren, als men er iets over zegt bvb de bezetting van Palestina dan ben je een antisemiet. Stop met die overdreven politieke correctheid, het maakt meer kapot dan dat het verenigd!
 • Guy Verstraeten

  1 maand geleden
  De politicus wikt, het volk beschikt. Zo moet het zijjn. Net het tegenovergestelde van hier.
 • Frans Vandermaelen

  1 maand geleden
  Dat is pas democratie.
 • Ivon Merc

  1 maand geleden
  Dit is een echte democratie, niet zoals hier in België
 • raf peeters

  1 maand geleden
  Dat is tenminste democratie ,de burger wordt gevraagd en krijgen de kans zich te uiten wat ze al dan niet willen.Belgie kan misschien eens in de leer gaan ipv steeds beslissingen te nemen die overgrote meerderheid niet wil.
 1. Grootste datalek van wachtwoorden ooit in Nederland: miljoenen privégegevens gestolen op webshop ‘Allekabels’, ook Belgen slachtoffer
  Play

  "Grootste datalek met wachtwoor­den ooit in Nederland": miljoenen privégege­vens gestolen op webshop ‘Allekabels’, ook Belgen slachtof­fer

  De wachtwoorden en privégegevens van miljoenen Nederlanders liggen op straat door een datalek bij de populaire webshop Allekabels. Dat meldt RTL Nieuws. De gestolen gegevens werden volgens de nieuwssite met zekerheid misbruikt door criminelen. Allekabels bevestigt bovendien aan onze redactie dat er ook Belgen slachtoffer zijn van het lek.
 1. Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"

 2. Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?
  Play

  Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?