In Zwitserland wordt ook op een boot gevaccineerd.
Volledig scherm
In Zwitserland wordt ook op een boot gevaccineerd. © REUTERS

Zwitserland keurt AstraZeneca-vaccin voorlopig voor niemand goed: “Eerst nieuwe studies nodig”

Swissmedic, de Zwitserse tegenhanger van de Hoge Gezondheidsraad, wil het AstraZeneca-vaccin voorlopig niet goedkeuren. In een persmededeling zegt het dat er "nieuwe studies" nodig zijn.

14 reacties

 • Freddy Van Groens

  1 jaar geleden
  Hier kan niets kwaad, de goede koop is voor ons zeker.
 • Ward Den Bever

  1 jaar geleden
  Daar zijn ze niet echt op het goedkoopste uit, maar om hun inwoners maximaal te beschermen. In ons land daarentegen lijkt het er meer en meer op, zoveel mogelijk doden te verzamelen, om de schatkist te ontlasten van pensioenuitkeringen.
 • Frans Peeters

  2 jaar geleden
  Slim besluit, we weten nog niets over het virus en nog minder over alle vaccins
 • Merel Depauw

  2 jaar geleden
  Uit het filmpje: "Uiteindelijk elke dag is er al moeten bijgestuurd geworden". Woordvoerders die praten in raadsels omdat ze het zelf niet zo goed weten.
 • Gino Sinnesael

  2 jaar geleden
  Als Zwitserland besluit om er niet mee te vaccineren, wil ik wel eens de gevolgen zien op middellange en lange termijn van de mensen die er in België wél mee worden gevaccineerd... Een pletterende verantwoordelijkheid voor zowel de EU, als voor de Vivaldi-regering die mede beslist het wel te doen!
 1. Een jaar taliban aan de macht in Afghanistan: “Mensenrechten van hele bevolking worden afgenomen”
  Update

  Een jaar taliban aan de macht in Afghanis­tan: “Mensen­rech­ten van hele bevolking worden afgenomen”

  De radicaalislamitische taliban heerst maandag al weer een jaar over Afghanistan. De beweging kon op 15 augustus 2021 de macht overnemen, nadat de hoofdstad Kabul voor een groot deel onder haar controle was gekomen. In het paleis van de president riepen vertegenwoordigers van de islamitische fundamentalisten de overwinning uit. De toenmalige president Ashraf Ghani verliet dezelfde dag het land.
 2. Mensen met deze onderliggende aandoeningen krijgen voorrang bij vaccinatie: check hier de volledige lijst

  Mensen met deze onderlig­gen­de aandoenin­gen krijgen voorrang bij vaccinatie: check hier de volledige lijst

  Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) heeft samen met zijn collega’s vastgelegd welke onderliggende aandoeningen in aanmerking komen om patiënten prioriteit te geven bij de vaccinatie. Op de lijst staan bijvoorbeeld obesitas en een hoge bloeddruk, wat maakt dat het om een erg grote groep gaat. Wie aan deze aandoeningen lijdt, kan vanaf maart of april gevaccineerd worden, net na de 65-plussers.
 1. Rusland showt wapens op grote militaire beurs bij Moskou: “Ze willen tonen dat het moeilijk is om hen te isoleren”

  Rusland showt wapens op grote militaire beurs bij Moskou: “Ze willen tonen dat het moeilijk is om hen te isoleren”

  In Rusland gaat vandaag ARMY-2022 van start, een zesdaagse internationale militaire beurs die omschreven wordt als de grootste van het land. Volgens experten van de CNA - een Amerikaanse non-profit die zich door onderzoek en analyse inzet voor de veiligheid en beveiliging van de VS - willen de Russen er hun wapens en wapensystemen showen en laten zien dat het moeilijk is om hen met allerhande sancties buiten spel te zetten.