Skitoeristen in het Zwitserse Verbier, gisteren.
Volledig scherm
Skitoeristen in het Zwitserse Verbier, gisteren. © AFP

Zwitserland 'jaagt' op meer dan 10.000 Britse skitoeristen die eigenlijk in quarantaine moeten: boete van meer dan 9.000 euro

Zwitserland zit in zijn maag met Britse skitoeristen. Meer dan 10.000 Britten zijn afgelopen week alleen al per vliegtuig in het land gearriveerd. Veel van hen willen gebruikmaken van de skimogelijkheden die het land biedt in tegenstelling tot de andere Alpenlanden waar de pistes wegens het coronavirus gesloten zijn voor toeristen. De reislustigen die na 14 december zijn gearriveerd, moeten echter in quarantaine. 

 1. Iedereen wil droogijs, en daar profiteert Gents bedrijf van: “Van Myanmar tot Bahrein, de bestellingen komen van overal”
  PREMIUM
  Gent

  Iedereen wil droogijs, en daar profiteert Gents bedrijf van: “Van Myanmar tot Bahrein, de bestellin­gen komen van overal”

  Op het industrieterrein van Mariakerke draait Alpha sinds deze zomer op volle toeren. In Europa is het één van de weinige bedrijven dat installaties om droogijs te produceren maakt. Nu coronavaccins onder extreem koude temperaturen moeten bewaard worden, blijkt dat een gat in de markt. “We zagen de omzet de jongste maanden met maar liefst 20 procent stijgen”, zegt CEO Christophe Cuigniez.
 1. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit

 2. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis