NAVO-baas Jens Stoltenberg (L), en Zwitsere minister van Defensie Viola Amherd praten met elkaar op WEF in Davos.
Volledig scherm
NAVO-baas Jens Stoltenberg (L), en Zwitsere minister van Defensie Viola Amherd praten met elkaar op WEF in Davos. © ANP / EPA

Zwitserland en NAVO willen nauwere relatie uitbouwen

Zwitserland en de NAVO willen hun samenwerking verder uitbreiden nu er een oorlog woedt op Europees grondgebied. Secretaris-generaal Jens Stoltenberg verzekerde de Zwitserse minister van Defensie Viola Amherd dat een sterk partnerschap in stand zal worden gehouden als Finland en Zweden lid zouden worden.

 1. President Biden ondertekent wet die vuurwapengeweld wil inperken

  President Biden onderte­kent wet die vuurwapen­ge­weld wil inperken

  De Amerikaanse president Joe Biden heeft vandaag de wet ondertekend die een regulering van vuurwapens moet invoeren. Het is de belangrijkste regulering in bijna 30 jaar, maar ze blijft ver onder de ambities van de Amerikaanse president. “Hoewel deze wet niet alles omvat wat ik wil, bevat ze wel maatregelen die ik sinds lang eis en die levens zullen redden”, verklaarde Biden in het Witte Huis voordat hij naar Europa vertrok.
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.