EPA
Volledig scherm
© EPA

Zwitserland breidt toepassingsgebied coronapas drastisch uit

Zwitserland heeft vandaag beslist om het toepassingsgebied van de coronapas fors uit te breiden. Vanaf maandag zal het zo onder meer nodig zijn om die voor te leggen om op restaurant of café te gaan, maar ook om een tentoonstelling, film of sportevenement binnen bij te wonen, klinkt het in een communiqué van de federale regering.

 1. Brussel zet deur open voor coronapas vanaf 1 oktober: “Verplicht in bars, restaurants en discotheken”
  Play

  Brussel zet deur open voor coronapas vanaf 1 oktober: “Verplicht in bars, restau­rants en discothe­ken”

  Brussel maakt zich op om de coronapas, of Covid Safe Ticket, in te voeren in verschillende sectoren. “Er moest een kader gecreëerd worden waardoor alle gewesten afzonderlijk van elkaar beslissingen kunnen nemen tot het invoeren van het Covid safe ticket bij een aantal sectoren”, zegt Inge Neven hoofd van de Brusselse gezondheidsinspectie. “Dat kader is nu goedgekeurd en gaat in op 1 oktober 2021.” Ook Vilvoorde denkt eraan om de coronapas te verplichten voor wie onder meer horeca- en fitnesszaken binnenwil.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.