Een Marder-pantservoertuig van het Duitse leger.
Volledig scherm
Een Marder-pantservoertuig van het Duitse leger. © REUTERS

Zwitserland blokkeert Duitse wapenlevering aan Oekraïne

De Zwitserse regering blokkeert een wapenlevering van Duitsland aan Oekraïne. Berlijn heeft twee verzoeken ingediend om in Zwitserland gemaakte munitie door te sturen, schrijft de Zwitserse krant Sonntagszeitung, maar die zijn allebei afgewezen.

 1. Zelfs in veilige delen van Oekraïne voelt iedereen oorlogsstress

  Zelfs in veilige delen van Oekraïne voelt iedereen oorlogs­stress

  Het dagelijks leven in Oekraïne gaat gewoon door in de gebieden waar de oorlog niet woedt. Mensen doen boodschappen in volle winkels en gaan naar hun werk, kinderen spelen in speeltuinen. Maar wie even onder de oppervlakte kijkt, ziet ook in die veilige regio's veel verborgen leed. “Iedereen kent wel iemand die op de vlucht is geslagen. Iedereen voelt de stress”, zegt Arnold van der Werff aan persagentschap ANP. De Nederlander is voor het Rode Kruis actief in de stad Oezjhorod.
 2. Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pride-proof
  TV

  Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pri­de-proof

  Brussel hing in mei al trots de vlaggen uit, de rest van de wereld volgde in juni en in augustus beleeft de Scheldestad met ‘Antwerp Pride’ traditioneel haar LGBTQ+-hoogmis. Maar een 15-jarige jubileum-editie met alle toeters, bellen, binders en pailletten is niet compleet zonder een even kleurrijk en inclusief tv-lijstje. Want ook vanop de bank kunt u zich vergapen aan op en top queer reeksen die beroeren, ontroeren, entertainen en informeren. Dat de optocht niet zomaar een bandeloos feestje is, maar begon als een opstand voor gelijke rechten en vrijheden leert u in de documentairereeks ‘Pride’ op Disney+. Waarna shows als ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY, ‘Our Flag Means Death’ op Streamz en ‘It’s a Sin’ op VRT NU u met een lach en een traan de mensen achter het acroniem tonen.
 3. “Ik ben diplomaat, mij kan niets gebeuren”: Duitse consul en Belgische echtgenoot hadden ruzie na erfenis van 600.000 euro
  23

  “Ik ben diplomaat, mij kan niets gebeuren”: Duitse consul en Belgische echtgenoot hadden ruzie na erfenis van 600.000 euro

  Drugs, alcohol, vernedering en arrogantie. Meer details komen naar buiten over de dood van Walter Biot (53), een Belg die in Brazilië samenwoonde met de Duitse consul. De getuigenis van een vriend geeft een inkijk in de toxische relatie van het koppel. Ook een whatsapp-bericht en een erfenis van 600.000 euro maken een en ander duidelijk. Volgens de politie is de Belg door zijn partner vermoord.