Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © AFP

Zwemmen in Spaanse zee eindigt in drama: Nederlander (78) overlijdt voor ogen van zijn vrouw

Een middagje zwemmen in de Middellandse Zee is voor een Nederlandse vrouw uitgelopen op een drama. Haar echtgenoot, een 78-jarige Nederlander, kwam om het leven nadat hij tijdens het terugzwemmen naar het strand in de problemen kwam. De man raakte bewusteloos in het water en overleed later op het strand.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. "Falen had ik mezelf nooit vergeven." Faith (19) redde leven van 4-jarig kindje na verdrinking in subtropisch zwembad Aquafun
  PREMIUM
  Oostduinkerke/Alveringem

  "Falen had ik mezelf nooit vergeven." Faith (19) redde leven van 4-jarig kindje na verdrin­king in subtro­pisch zwembad Aquafun

  “Ik kon maar aan één ding denken: dat jongetje (4) erdoor sleuren.” De 19-jarige Faith Loose uit Izenberge was nog maar aan haar eerste maand als redster bezig bij het subtropisch zwembad Aquafun in Oostduinkerke, toen ze vorige zaterdag een jongetje bewusteloos in het water zag liggen. Dankzij haar heldhaftige optreden werd zijn leven gered. “Maar ik wil ook ouders waarschuwen. Wij zijn geen oppas. Laat je kinderen nooit alleen en laat ze zwemvestjes dragen.”
 1. School verantwoordelijk voor verdrinking Elie (15) in Zwevegemse zwembad: “Er was onvoldoende aandacht voor de kinderen”
  PREMIUM
  Zwevegem

  School verantwoor­de­lijk voor verdrin­king Elie (15) in Zwevegemse zwembad: “Er was onvoldoen­de aandacht voor de kinderen”

  De scholengroep Rhizo is verantwoordelijk voor de verdrinking van Elie Barboza (15) uit Sint-Denijs (Zwevegem) drie jaar geleden in het zwembad van Zwevegem. Dat is het oordeel van de burgerlijke rechtbank in Kortrijk. De ouders van de autistische jongen, die een epilepsie-aanval kreeg in het water, krijgen een schadevergoeding van 31.000 euro toegekend. “Het brengt hun zoon niet terug, maar ze krijgen nu tenminste waar ze recht op hebben”, aldus hun advocaat Jan Leysen. De school nam intussen maatregelen om ongelukken te voorkomen. Leerlingen met epilepsie dragen nu een roze badmuts, zodat ze beter opvallen in het water.