Screenshots van Elin Erssons livestream.
Volledig scherm
Screenshots van Elin Erssons livestream. © Elin Ersson

Zweedse studente die vliegtuig aan de grond hield om deportatie te voorkomen wordt vervolgd

Zweden gaat de 21-jarige studente vervolgen die in juli in haar eentje een vliegtuig aan de grond hield om te voorkomen dat een Afghaanse asielzoeker gedeporteerd zou worden.

41 reacties

 • jos robben

  4 jaar geleden
  en hopelijk zwaar gestraft
 • Jef Heffens

  4 jaar geleden
  Van democratische principes heeft die vrouw nog nooit gehoord blijkbaar.
 • Tom Haex

  4 jaar geleden
  Zulke mensen maken het voor andere mensen kapot.
 • Ivo Verherstraeten

  4 jaar geleden
  5 jaar cel dan zal ze volgende keer wel na denken.
 • Jean De Grande

  4 jaar geleden
  Maximum 6 maanden? Lijkt België wel. Geef ze vijf jaar effectief op water en brood en een boete van 100.000 euro. Eens zien wat ze de volgende keer doet.
 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 2. "Het is niet oké om mensen naar de hel te sturen": Zweedse studente blijft koppig rechtstaan in vliegtuig om deportatie van asielzoeker tegen te houden
  Asielcrisis

  "Het is niet oké om mensen naar de hel te sturen": Zweedse studente blijft koppig rechtstaan in vliegtuig om deportatie van asielzoe­ker tegen te houden

  Opmerkelijke actie van een Zweedse studente: Elin Ersson verhinderde de deportatie van een Afghaanse asielzoeker door koppig recht te blijven staan in het vliegtuig. Op die manier kon het toestel met Turkije als bestemming niet vertrekken. Ze bleef zichzelf veertien minuten lang filmen en haalde uiteindelijk haar slag thuis. "Het is niet oké om mensen naar de hel te sturen. Ik ga niet zitten tot die persoon van het vliegtuig gegaan is. Ik doe wat ik kan om zijn leven te redden", klonk het onder meer.