De Zweedse premier Magdalena Andersson.
Volledig scherm
De Zweedse premier Magdalena Andersson. © via REUTERS

Zweedse regering verstrengt coronamaatregelen

De Zweedse regering heeft de coronamaatregelen verstrengd nu ook daar een recordaantal besmettingen is vastgesteld. Vanaf woensdag moeten cafés en restaurants vanaf 23 uur de deuren sluiten. Daarnaast mogen slechts acht personen samen aan een tafel zitten.

4 reacties

 • Norman Hardy

  4 maanden geleden
  Na 2 jaar blijkt dat de Zweedse aanpak de beste is. Dit virus of varianten komen terug, of men een lockdown toepast of niet, of men grenzen sluit of niet. Hou alles open, voorzie voldoende capaciteit in ziekenhuizen en leef verder. Dat is de meest logische manier. Iedereen thuis opsluiten heeft geen zin want vroeg of laat moet men toch buiten.
 • Stefanie, Fanny Verhuysen

  4 maanden geleden
  Zo is dat Norman.
 • Nick Van Ranst

  4 maanden geleden
  Zweden is het schoolvoorbeeld hoe je moet omgaan met maatregelen en respect voor grondrechten. Daar spelen ze geen paniekvoetbal en werken ze geen polarisatie in de hand. Ook Spanje gaat een andere slimmere weg inslaan door corona als een gewone griep te gaan behandelen. Hopelijk volgt de rest van de EU ook snel.
 • Norman Hardy

  4 maanden geleden
  In Zweden gaan cafés en restaurants om 23u sluiten. Ze kenden er geen lock downs, geen enkele winkel, kapper, café, restaurant of school ging er dicht. Het klopt dat ze lange tijd slechtere cijfers hadden dan de andere scandinavische landen maar sinds september doen ze het veel beter dan Noorwegen en Finland. Zou het dan toch met immuniteit te maken hebben? Er wordt ginder niet gezeurd, geen onzinnige maatregelen of regeltjes die om de haverklap wijzigen, geen chaos.