Mensen lopen voorbij een bord in de stad Uppsala waar op te lezen staat dat "het gevaar niet geweken is".
Volledig scherm
Mensen lopen voorbij een bord in de stad Uppsala waar op te lezen staat dat "het gevaar niet geweken is". © AP

Zweden voert voor het eerst een coronapas in, maar kiest niet voor verplichting

Zweden zal voor het eerst een coronapas invoeren voor evenementen binnen met meer dan 100 mensen. Op die manier wil het Scandinavische land de stijgende besmettingen tegengaan. Dat heeft de Zweedse regering woensdag bekendgemaakt.

1 reactie

 • guido Bervoets

  1 jaar geleden
  Eigenlijk hebben ze in Zweden ook maar wat zitten aanmodderen op goed geluk. Ze hebben natuurlijk wel het geluk dat hun land 27 keer minder dichtbevolkt is dan bijvoorbeeld België en geen draaischijf van Europa is. Dat scheelt wel een serieuze slok op een borrel.
 1. Dodelijke aardverschuiving Ischia mogelijk gevolg van illegale bouw
  2

  Dodelijke aardver­schui­ving Ischia mogelijk gevolg van illegale bouw

  Volgens experts en activisten is er een groter risico op natuurrampen op het Italiaanse eiland Ischia vanwege de illegale bouw op het eiland. Het bouwen zonder vergunningen komt daar al tientallen jaren voor. Deskundigen zeggen dat er daardoor gebouwen op plekken staan waar de grond en ligging dat eigenlijk niet toelaten. Ook ontbossing en te veel bebouwing worden als factoren genoemd die de dodelijke aardverschuiving vrijdag veroorzaakten.
 1. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.