President van Turkije Recep Tayyip Erdogan en Zweeds minister van Buitenlandse Zaken Ann Linde.
Volledig scherm
President van Turkije Recep Tayyip Erdogan en Zweeds minister van Buitenlandse Zaken Ann Linde. © ANP, REUTERS

Zweden snapt niet dat Erdogan NAVO-toetreding weigert: "Na Turkije waren wij het eerste land dat de PKK terroristisch noemde”

De Zweedse minister van Buitenlandse Zaken Ann Linde spreekt Turkse beschuldigingen tegen en beklemtoont dat Zweden als eerste land na Turkije de PKK als terroristisch bestempelde. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan verwijt vooral Zweden dat het veel sympathie heeft getoond en steun gegeven aan leden van de terroristische Koerdische Arbeidspartij (PKK). 

 1. “Britse premier Johnson ontslaat doorgaans aan hem loyale minister Gove”, meerdere bewindslieden stappen op
  Play

  “Britse premier Johnson ontslaat doorgaans aan hem loyale minister Gove”, meerdere bewindslie­den stappen op

  De Britse premier Boris Johnson heeft woensdagavond minister Michael Gove van Huisvesting ontslagen. Dat meldt de BBC. Gove, die nauw met Johnson samenwerkte aan de Vote Leave-campagne ten faveure van de brexit, wordt gezien als een Johnson-getrouwe. Woensdagavond laat stapte daarnaast Johnsons minister voor Wales Simon Hart op. Kort nadien trad ook onderminister van Volksgezondheid Edward Argar af, terwijl de procureur-generaal voor Engeland en Wales aangaf tegen Johnson te willen strijden om het voorzitterschap van de Conservatieve Partij.
 2. Buitenlandse diplomaten opgepakt in Iran voor spionage

  Buitenland­se diplomaten opgepakt in Iran voor spionage

  De Iraanse Revolutionaire Garde, het Iraanse ideologische leger, heeft verschillende buitenlandse diplomaten opgepakt wegens beschuldigingen van spionage. Dat melden het Iraanse persagentschap Fars en de staatstelevisie. Onder de gearresteerden zou ook de Britse vice-ambassadeur voor Iran zijn. Het is onduidelijk of de arrestanten nog vastzitten. Een woordvoerder van het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken noemt de berichten “volledig onjuist”.