Het Zweedse gerecht gaat er na 34 jaar onderzoek van uit dat Stig Engström (rechts) in 1986 toenmalig premier Olof Palme (links) heeft doodgeschoten op straat.
Volledig scherm
Het Zweedse gerecht gaat er na 34 jaar onderzoek van uit dat Stig Engström (rechts) in 1986 toenmalig premier Olof Palme (links) heeft doodgeschoten op straat. © AFP, Belga

Zweden houdt Stig Engström verantwoordelijk voor moord op premier Palme na onderzoek van 34 jaar

Volgens Zweden zit Stig Engström achter de moord op de Zweedse premier Olof Palme (59) in 1986. Dat heeft het Openbaar Ministerie gezegd op een persconferentie. De vermoedelijke moordenaar is reeds overleden, waardoor het onderzoek wordt afgesloten, zo meldt het Zweedse parket.

0 reacties

 1. Miljard vaccinprikken gezet in Europa, maar volgens WHO te vroeg voor overmoed: “De pandemie woedt nu onder de ongevaccineerden”

  Miljard vaccinprik­ken gezet in Europa, maar volgens WHO te vroeg voor overmoed: “De pandemie woedt nu onder de ongevacci­neer­den”

  Tot nu toe werden al een miljard dosissen van een Covid-19-vaccin toegediend in de Europese regio van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), die 53 landen tussen de Atlantische en de Stille Oceaan beslaat. Toch zijn er volgens de organisatie nog te veel risico’s voor ongevaccineerden om zelfvoldaan te zijn. “Het is een grote prestatie, maar we kunnen ons geen overmoed veroorloven”, aldus Hans Kluge, de Belgische arts aan het hoofd van WHO Europa.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.