Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © Thinkstock

Zweden hebben voortaan uitdrukkelijke toestemming nodig voor seks

Wie in Zweden seks met iemand wil hebben, heeft daarvoor uitdrukkelijke toestemming nodig. Stockholm wil de zedenwet scherp gaan aanpassen; zonder toestemming kan iemand worden veroordeeld.

113 reacties

 • Marc Bohets

  4 jaar geleden
  Staat er hiervoor ergens een modelkontrakt online ;-) Downloaden, uitprinten en drievoud, ondertekenen en laten registreren bij de notaris. Ook zeker een medisch attest toevoegen en beschrijven hoe veilig het moet verlopen en wie welke voorbehoedsmiddellen gebruikt, kwestie van de verantwoordelijkheden vast te leggen bij ongelukken. O ja en ook nog een verzekering tegen ongelukjes afsluiten
 • Eida Lam

  4 jaar geleden
  Medard Albrechts, ik durf zelfs niet neen zeggen tegen mijn vrouw, als ik afkom met het hoofdpijn excuus word ik voor vier uur lang onderworpen aan een routine waar de Mossad nog iets van kan leren!
 • Vladimir De Leeuw

  4 jaar geleden
  De metoo-vrouwen zullen krijgen waar ze om gevraagd hebben. Ze zullen op de duur moeten smeken om nog eens seks te hebben. Want de mannen zullen op den duur liever betaalde seks hebben, dat is eenvoudiger, duidelijker, minder problematisch en op den duur dus ook goedkoper. En de vrouwen die hun lichaam gebruiken om zich omhoog te werken, zullen misschien het grootste slachtoffer zijn.
 • Medard Albrechts

  4 jaar geleden
  ik hoop dat de mannen ook eens nee mogen zeggen tegen een vrouw, zo van vandaag niet schat ik heb hoofdpijn, of iets dergelijks
 • Paul van de velde

  4 jaar geleden
  En gelijk ook aan je vrouw een mailtje sturen dat ze ook akkoord is?
 1. "Seks met andere mannen en vrouwen heeft mijn huwelijk een pak beter gemaakt"

  "Seks met andere mannen en vrouwen heeft mijn huwelijk een pak beter gemaakt"

  Tot haar 48ste had de Amerikaanse Jackie Melfi (53) alleen monogame relaties gehad. Maar toen ze vijf jaar geleden haar nieuwe man John (53) leerde kennen, ging er een heel nieuwe wereld voor haar open. Hij introduceerde haar in de wereld van het swingen. Opeens was het oké om ook seks te hebben met andere mannen en vrouwen en gingen ze soms zelfs met een extra partner op vakantie. "Het heeft mijn huwelijk een pak beter gemaakt en het houdt me jong", vertelt ze bij de voorstelling van een boek dat ze over haar nieuwe levensstijl schreef. En waarin ze het geheim prijsgeeft om die relatievorm te doen slagen.
 1. Noorse CEO achter 'sugar daddy'-website begrijpt het niet goed: "België eerste land dat ons niet toejuicht"

  Noorse CEO achter 'sugar dad­dy'-website begrijpt het niet goed: "België eerste land dat ons niet toejuicht"

  Sigurd Vedal (46) is de CEO achter RichMeetBeautiful.be, de site waar jonge vrouwen in geldnood mannen vinden met centen en goesting. De Noor, in een vorig leven tv- en radiodirecteur, gooide zich in 2010 op de online datingbusiness. Met succes in liefst 33 landen. Dat België zo fel reageert op zijn 'sugar daddies' doet hem pijn. "Wij hebben met prostitutie niks te maken. Wie bij ons geld voor seks aanbiedt, vliegt eruit."