Jos van Leeuwen
Volledig scherm
Jos van Leeuwen © Het gebouw waarin Kick Out Zwarte Piet een bijeenkomst hield, werd bekogeld met vuurwerk en stenen.

Zwartepietenprotest laait weer op in Nederland: “Discussie gaat naar kookpunt”

De discussie over het uiterlijk van Zwarte Piet laait weer op in Nederland. Aanhangers van Zwarte Piet gebruikten in Den Haag geweld tegen een anti-zwartepietenclub. Deze week nog werd een man opgepakt nadat hij op sociale media had gedreigd zichzelf op te blazen, om zo op te komen voor de ‘sinterklaastraditie’. En er lijken nog meer confrontaties aan te komen.

0 reacties

 1. De Croo hamert bij Europese leiders op noodzaak van grotere vaccinproductie en -verdeling: “Wij zullen pas veilig zijn wanneer iedereen veilig is”
  7

  De Croo hamert bij Europese leiders op noodzaak van grotere vaccinpro­duc­tie en -verdeling: “Wij zullen pas veilig zijn wanneer iedereen veilig is”

  In een brief aan Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen en Raadsvoorzitter Charles Michel breken premier Alexander De Croo en zijn Spaanse, Franse, Deense en Zweedse collega's een lans voor een productieverhoging van coronavaccins en het opschalen van de distributie naar alle uithoeken van de wereld. "Dit is niet alleen een morele en een politieke kwestie, maar ook een van epidemiologische aard. Wij zullen pas veilig zijn wanneer iedereen veilig is", schrijven ze.
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”