De 43-jarige Donald Neely.
Volledig scherm
De 43-jarige Donald Neely. © Twitter

Zwarte man die door agenten meegevoerd werd aan touw eist 1 miljoen dollar

Een zwarte man die vorig jaar aan een touw door een straat in Galveston (Texas) meegevoerd werd door twee witte agenten heeft de stad en de politie aangeklaagd voor één miljoen dollar (omgerekend zo’n 846.000 euro). Dat melden diverse Amerikaanse media.

7 reacties

 • Carolus Vif

  3 maanden geleden
  juist luc veel andere mogelijkheden zijn er niet
 • Luc Huyghe

  3 maanden geleden
  Komaan zeg, dit is politie te paard. Ze kunnen toch moeilijk vragen aan die delinquent of hij zo vriendelijk zou willen zijn om even plaats te nemen op de achterbank? Moeten ze misschien een taxi bestellen?
 • Jerome Steens

  3 maanden geleden
  Omg altijd de rassenkaart weet je wat steek gewoon niks uit en de politie zal je niet arresteren.
 • Petros Verschueren

  3 maanden geleden
  Je kunt niet kwaad zijn op een Amerikaan omdat het een Amerikaan is. Ook kun je niet kwaad zijn op een ezel omdat het een ezel is.
 • Hugo Vangeleyn

  3 maanden geleden
  Er zijn er nog die leven in het zuiden van de USA volgens de regels van voor de burgeroorlog. Ze behandelen de zwarten nog steeds als slaven.
 1. LIVE. 11 nieuwe besmettingen met Zuid-Afrikaanse variant in Oostende - Nog geen akkoord over buitenschoolse activiteiten
  Play
  28

  LIVE. 11 nieuwe besmettin­gen met Zuid-Afrikaanse variant in Oostende - Nog geen akkoord over buiten­school­se activitei­ten

  Virologen maken zich steeds meer ongerust over de opmars van de besmettelijkere varianten van het coronavirus en vrezen dat de derde golf voor de deur staat. Onderwijsexpert Dirk Van Damme wil daarom dat de scholen sluiten om een verdere verspreiding bij kleuters en kinderen te stoppen. Intussen blijft het aantal besmettingen en hospitalisaties in de algemene bevolking verder stijgen. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
 2. Kransje van 20 dikbetaalde juryleden beslist over Trumps eventuele comeback op Facebook
  14

  Kransje van 20 dikbetaal­de juryleden beslist over Trumps eventuele comeback op Facebook

  Ze zijn met 20 en komen uit 18 landen, verdeeld over alle continenten. Ze kloppen weken van amper vijftien uur en krijgen daar, volgens de New York Times, van Mark Zuckerberg zeker 100.000 dollar (82.000 euro) per jaar voor. De Facebook-baas heeft er dus iets voor over om de mensen te doen geloven in de onpartijdigheid van zijn bedrijf als het gaat over het bannen van bepaalde figuren van de sociaalnetwerksite. Zoals het beroemdste geval: Donald Trump. Of de voormalige president al dan niet mag terugkeren op het platform, daar beslissen de onafhankelijke Facebook-rechters over.
 1. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

 2. Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig
  Play

  Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig