Tientallen betogers van Black Lives Matter en de Black Panthers hebben zich verzameld aan het gerechtsgebouw waar beklaagden Travis McMichael, Gregory McMichael en William 'Roddie' Bryan berecht worden. Het drietal wordt aangeklaagd voor de moord op Ahmaud Arbery, te zien op het portret.
Volledig scherm
Tientallen betogers van Black Lives Matter en de Black Panthers hebben zich verzameld aan het gerechtsgebouw waar beklaagden Travis McMichael, Gregory McMichael en William 'Roddie' Bryan berecht worden. Het drietal wordt aangeklaagd voor de moord op Ahmaud Arbery, te zien op het portret. © AP

Zwarte jogger werd vermoord door drie witte mannen. Overwegend witte jury oordeelt nu over hun lot

In de Amerikaanse staat Georgia beraadslaagt de jury vandaag over het vonnis voor drie witte mannen die aangeklaagd worden voor de moord op de zwarte Ahmaud Arbery. Het drietal achtervolgde Arbery, die een rondje aan het joggen was, met hun pick-uptrucks. Een van hen schoot de jongeman dan dood, toen ze hem probeerden aan te houden. De mannen verdachten hem ervan een dief te zien. De twaalfkoppige jury bestaat uit elf witte leden en één zwarte.

  1. Kiev vreest dat “zwaarste gevechten nog moeten komen”

    Kiev vreest dat “zwaarste gevechten nog moeten komen”

    Oekraïne verwacht dat Rusland in het voorjaar een nieuw offensief zal starten, gevolgd door de zwaarste gevechten sinds het uitbreken van de oorlog. "We hebben een lange, zware weg achter de rug, maar ik besef dat de ergste gevechten nog moeten komen", wellicht in de komende twee à drie maanden, verklaarde de secretaris van de Nationale Veiligheidsraad in Oekraïne, Oleksij Danilov, in een interview dat werd uitgezonden op de Britse zender Sky News.
  2. Seriemoordenaar in Duitsland opgepakt die het blijkbaar gemunt had op bejaarden: “Zeker drie gepensioneerden vermoord”

    Seriemoor­de­naar in Duitsland opgepakt die het blijkbaar gemunt had op bejaarden: “Zeker drie gepensio­neer­den vermoord”

    In Duitsland is een man aangehouden die verdacht wordt van meerdere moorden op bejaarden. De seriemoordenaar zou de afgelopen jaren zeker drie gepensioneerden om het leven hebben gebracht, schrijft de Duitse krant ‘Bild’. De speurders zagen recent parallellen tussen drie zaken en kregen argwaan, onder meer omdat de slachtoffers drie oudere vrouwen uit dezelfde regio waren.