Een hijskraan tilt de beschadigde romp van het Sukhoi SSJ100-toestel op.
Volledig scherm
Een hijskraan tilt de beschadigde romp van het Sukhoi SSJ100-toestel op. © AP

Zwarte dozen van in brand gevlogen Russisch vliegtuig zwaar beschadigd

De zwarte dozen van het Russische Aeroflot-toestel dat zondag op een luchthaven in de buurt van Moskou in brand vloog bij een noodlanding, zijn zwaar beschadigd. Dat komt omdat ze bij de brand aan hoge temperaturen zijn blootgesteld. Dat meldt het Russische intergouvernementeel luchtverkeerscomité (MAK) aan het Russische nieuwsagentschap Interfax.

0 reacties

 1. Zeker zes gewonden na ontploffing nabij huis van Afghaanse Defensieminister in Kaboel

  Zeker zes gewonden na ontplof­fing nabij huis van Afghaanse Defensiemi­nis­ter in Kaboel

  Bij een ontploffing vlak bij de residentie van de Afghaanse minister van Defensie, in het centrum van hoofdstad Kaboel, zijn dinsdagavond zeker zes gewonden gevallen. Dat bericht de ngo Emergency. Eerder op de dag had het ministerie van Binnenlandse Zaken al bevestigd dat er een bijzonder zware ontploffing was in politiedistrict 10, in de wijk Shirpur. In de wijk wonen verschillende hooggeplaatste Afghaanse politici.
 2. Passagiers filmen paniek tijdens noodlanding Russisch vliegtuig en danken personeel voor “heldendaad”
  UPDATE

  Passagiers filmen paniek tijdens noodlan­ding Russisch vliegtuig en danken personeel voor “heldendaad”

  Er zijn beelden opgedoken van passagiers die filmen hoe het toestel van de Russische luchtvaartmaatschappij Aeroflot gisteren een noodlanding maakte in Moskou en daarbij in brand vloog. Het dodental is door de Russische onderzoeksraad bijgesteld tot 41, onder wie twee tieners. Zeker tien mensen raakten gewond. Aan de Britse krant The Daily Mail heeft een stewardess die aan boord zat, onthuld hoe ze passagiers zo snel mogelijk naar buiten evacueerde.