Het voorlopig laatste dodelijke slachtoffer is de bestuurder van een pistenbully in het oostelijke Debanttal.
Volledig scherm
Het voorlopig laatste dodelijke slachtoffer is de bestuurder van een pistenbully in het oostelijke Debanttal. © Videostill bergfex.at

Zwart weekend in de Alpen: zeker 11 lawinedoden, onder wie chauffeur van pistenbully en man die skivideo wilde maken

Bij lawines als gevolg van zware sneeuwval in de Alpen zijn dit weekend minstens elf mensen om het leven gekomen. Negen doden vielen in Oostenrijk, twee in Zwitserland, melden plaatselijke media.

  1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
    Tweakers

    Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

    De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.