AFP
Volledig scherm
© AFP

"Zware gangster die per helikopter ontsnapte uit Franse gevangenis zat in wagen met explosieven nabij Parijs"

Op de parking van een winkelcentrum in Sarcelles ten noorden van Parijs hebben ordediensten gisteravond een auto met explosieven gevonden. Dat hebben welingelichte bronnen bevestigd nadat het nieuws vanochtend in de krant Le Parisien stond. Volgens enkele media zou één van de inzittenden Redoine Faïd geweest zijn, een vermaarde roofovervaller die eerder deze maand op spectaculaire wijze uit de gevangenis ontsnapte.

17 reacties

 • Rony De Sutter

  3 jaar geleden
  Ontsnappen uit gevangenis per helicopter, noblesse oblige, niet de eerste keer. Zou het ook lukken vanuit pakweg de Goelag-archipel ? Nooit, never, jamais. Maar dat zijn dan ook geen luxe-gevangenissen, geen gepamper en softe aanpak, en zo hoort het. Ach, we hebben wat we verdienen, op àlle gebied.....Afspraak op 14 oktober ? Prima.
 • Liliane Vervliet

  3 jaar geleden
  Jan Genachte :TOP jij hebt de gele Trui vandaag !!!
 • ANN LIMBOS

  3 jaar geleden
  Die mensen moeten ook boodschappen doen he. ( LOL )
 • Frank Meynen

  3 jaar geleden
  Jan Genachte , dat is nu eens prachtig verwoord en een doordenkertje voor de politici ( politici en denken gaat nu ook weer niet samen , sorry)
 • Dirk Thyssen

  3 jaar geleden
  Ha ze weten niet waarom die explosieven dienden ??Ik en iedereen anders weten het wel . Wat denken ze bij de politie dat het was om vuurwerk af te steken met nieuwjaar misschien ?
 1. Grootschalige speurtocht na spectaculaire gevangenisontsnapping in Frankrijk

  Grootscha­li­ge speurtocht na spectacu­lai­re gevangenis­ont­snap­ping in Frankrijk

  Na de spectaculaire ontsnapping met een helikopter uit een Franse gevangenis is de politie met man en macht op zoek naar de voortvluchtige Redoine Faïd. Volgens een woordvoerder van Binnenlandse Zaken namen vandaag net zoals de dag voordien rond de 2.900 politieagenten en gendarmes deel aan de operatie. "Alle manschappen zijn gemobiliseerd in een poging de ontsnapte crimineel op te sporen", zei premier Édouard Philippe op radiozender RTL.